Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Torstaille osunee pääsiäisviikon kaunein sää – yllätyksiin kannattaa varautua

Sateisin päivä on perjantai, viikonloppuna lauhtuu Lappia myöten.

Kotimaa
 
Pääsiäinen: aurinkoa, harmautta ja sateita
Pääsiäinen: aurinkoa, harmautta ja sateita
Pääsiäistä vietetään lauhassa säässä, jossa auringonpaiste, harmaat pilvimassat ja sateet vaihtelevat. Kauneinta on torstaina. Toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu.

Pääsiäisviikon sääennuste on kiteytettynä tässä: kauneinta on torstaina, perjantaina sataa. Sitten alkaa lauhtua. Viikonloppuna yleisilme on harmaa ja paikalliset sateet ovat mahdollisia. Nollaraja hiipii joka päivä ylemmäs. Maanantaina näyttäisi lauhtuvan entisestään.

”Paikkakuntakohtaisiin sääennusteisiin en vielä pääsiäisen osalta luottaisi, sillä sadealueita tulee ja menee, ja välissä paistaa. Kannattaa siis seurata sadealueiden liikkeitä ja ajoituksia”, kertoo HS:n meteorologi Matti Eerikäinen.

Torstaina koko maassa näyttäisi olevan aurinkoisen oloista. Etelässä lämpötilat ovat nollan pinnassa käyden plussankin puolella. Muualla maassa on pikkupakkasta.

”Harmi, että kaunein sää osuu menoliikennepäivälle”, Eerikäinen harmittelee.

Pääsiäisen merkittävin sadealue saapuu perjantaina lännestä. Sade on Etelä-Suomessa todennäköisesti rännänsekaista ja muualla lunta.

”Ajoitusta kannattaa seurata, koska näyttäisi, että sadealueen etupuolella Itä-Suomessa aurinko ennättää paistaa ennen sadealueen saapumista”, Eerikäinen sanoo.

Viikonlopuksi lännestä lähestyy laajempi matalapaine, joka kääntään tuulen lounaaseen.

”Se tietää yleisemmin ottaen pilvisemmän sorttista keliä. Vähäisempiä sateita voi tulla siellä täällä, mutta silmiinpistävintä lauantaissa on lauhtuminen. Nollaraja kohoaa jo tuonne Etelä-Lapin tietämille.”

Sunnuntaina lauha ilmavirtaus jatkuu. Etelässä lämpötila saattaa kohota jo yli viiden asteen ja Lapissakin on nollakeliä. Samalla tuuli voimistuu – sunnuntaista näyttäisi tulevan pääsiäisviikon tuulisin. Tuuli ei kuitenkaan ole kaikkein purevinta, sillä se tulee lounaasta.

Vaikka loppuviikosta lauhtuu, lumi ei pääsiäisen aikana tule olennaisesti hupenemaan.

”Merkittävämpi lumen sulaminen vaatisi lauhtumisen lisäksi oikeastaan vesisadetta, joka on se tehokkain sulattaja”, Eerikäinen sanoo.

”Lounaassa on siten täysin lumetonta, siellä saa vedellä rullasuksia jalkaan, eikä etelässäkään oikein hiihtämiseen asti lunta ole. Itä-Suomessa on lunta keskimäärin puoli metriä. Ja Lapissahan sitä on parhaimmillaan metrin verran. Siellä siis riittää luonnonhankiakin hiihtopuuhiin asti”, Eerikäinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat