Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sauli Niinistö kiitti Facebookissa Aamu-tv:ssä esiintynyttä Valtteria – ”antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle!”

”Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua”, Niinistö kirjoitti.

Kotimaa
 
YLE
Suomeen adoptoitu Valtteri, 11, kertoi maanantaina Ylen Aamu-Tv:ssä, millaista kohtelua on saanut osakseen. Kertomus sai presidentti Sauli Niinistön kommentoimaan tapahtumia Facebook-sivuillaan.
Suomeen adoptoitu Valtteri, 11, kertoi maanantaina Ylen Aamu-Tv:ssä, millaista kohtelua on saanut osakseen. Kertomus sai presidentti Sauli Niinistön kommentoimaan tapahtumia Facebook-sivuillaan. Kuva: YLE

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nostaa tänään maanantaina alkaneen rasismin vastaisen viikon esikuvaksi ja ”rohkeaksi malliksi” 11-vuotiaan Valtterin. Etelä-Afrikasta Suomeen alle vuoden ikäisenä adoptoitu Valtteri kertoi maanantaiaamuna Ylen Aamu-tv:ssä, miten häntä on ihonvärinsä takia kohdeltu.

”Minua haukutaan neekeriksi ja kakaksi tai kakanväriseksi. Nekruksi ja kaikkea semmoista. Nimittely ei tunnu hyvältä ja se on vähän ahdistavaa. Sitä on tapahtunut sen verran useasti, ettei siitä jaksa enää välittää”, Valtteri kertoi Aamu-tv:n haastattelussa.

Valtterin esiintyminen sai presidentin ottamaan kantaa. Näin Niinistö kirjoitti Facebook-sivuillaan:

”Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle!”

Allekirjoituksena viestissä oli SN.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat