Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsäteollisuus lähti vastahakoisesti mukaan neuvottelemaan kilpailukyky­sopimuksesta

Metsäala vaatii AKT:n mukaan kilpailukyky­sopimukseen.

Kotimaa
 

Suomalaisia metsäyhtiötä edustava Metsäteollisuus ry päätti maanantaina vastahankaisesti lähteä mukaan neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta.

Järjestön osallistumisesta kertonut tiedote oli täynnä ehtoja. Keskeisenä vaatimuksena Metsäteollisuudella on kuljetusalan osallistuminen sopimukseen.

Metsäteollisuus kantaa huolta siitä, että kuljetusalan työntekijöitä edustava AKT yrittää lakkoilemalla saada etuja, jos AKT ei ole mukana sopimuksessa.

Metsäteollisuuden mielestä teollisuutta edustanut Elinkeinoelämän keskusliiton EK teki virheen, kun se lähti neuvotteluihin ilman takeita kuljetusalan osallisuudesta. Lisäksi koko sopimus on monen metsäjohtajan mielestä liian valju alkuperäisiin tavoitteisiin nähden.

”Kilpailukykysopimuksen vaikutukset vientiyritysten kilpailukykyyn jäävät kauas siitä, mitä neuvotteluprosessin alkuvaiheessa tavoiteltiin. Jos lisäksi kuljetusketjua ei saada sitoutumaan kilpailukyvyn parantamiseen, koko sopimus jää torsoksi”, sanoi Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesonen tiedotteessa.

Metsäteollisuuden mukaan EK:n on varmistettava SAK:n kanssa, että kuljetusketju on mukana sopimuksessa.

Metsäteollisuuden osallistuminen olisi kilpailukyky- eli yhteiskuntasopimukselle tärkeää, koska se on Suomen suurin vientiala. Sopimuksen tärkein tavoite on kohentaa Suomen vientiyritysten menestystä alentamalla niiden kustannuksia.

Keväästä 2015 asti viritelty sopimus liikahti eteenpäin torstaina, kun EK ja Suomen suurin ammattiliitto Pam hyväksyivät sen kevään liittojen välisten neuvottelujen pohjaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat