Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virpojapojat heittivät pommin taloon Ylöjärvellä – räjähde saatiin ulos viime hetkellä

Sisätiloissa pommi olisi poliisin mukaan aiheuttanut merkittäviä vahinkoja.

Kotimaa
 

Tampere

Sisä-Suomen poliisi tiedotti keskiviikkona erikoisesta tilanteesta, joka tapahtui Ylöjärvellä maanantaina.

Poliisi sai ilmoituksen, että maanantaina viiden aikaan iltapäivällä kaksi poikaa, 12- ja 13-vuotiaat, olivat soittaneet Asuntila-Keijärvi-asuinalueella sijaitsevan asunnon ovikelloa.

Asunnossa oli kaksi lähes samanikäistä poikaa, jotka olivat avanneet oven. Tulijat olivat kysyneet, saavatko he virpoa. Tällöin virpojat olivat poliisin mukaan heittäneet 1,5 litran limsapullosta rakentamansa pommin asuntoon sisälle.

Vanhin veljeksistä oli aavistanut, mistä oli kyse, ottanut pullon ja heittänyt sen terassilta läheiselle tielle, jossa se oli heti räjähtänyt.

Vastaava viritys oli räjähtänyt myös asunnon ulkopuolella ja yhden pullon poliisi otti talteen, se oli jäänyt suutariksi. Räjähtänyt pullo teki pihalla olleeseen koiran leikkipaikkaan montun ja heitti roiskeita ympäristöön.

”Se oli räjähtävä seos, joka oli tehty 1,5-litran limsapulloon”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erkki Walinen. Ruutipohjainen viritys se ei ollut.

”En lähde sitä koostumusta esittelemään, koska nettihän on täynnä näitä. Sellaisen paineilmavaikutus suljetussa paikassa voi olla erittäin voimakas, lisäksi on syövyttävä vaikutus. Vastaavissa tapauksissa kun tällainen on omiin käsiin räjähtänyt, on sormia lähtenyt pienemmissäkin annoksissa.”

Poliisin mukaan pommit oli mahdollisesti netistä saatujen oppien mukaan rakennettuja ja varsin toimivia.

”Sisätiloissa se olisi räjähtäessään aiheuttanut merkittäviä vahinkoja”, hän sanoo.

Poliisi pitää tekoa tuhotyönä. Koska epäillyt ovat alle 15-vuotiaita eivätkä siten rikosoikeudellisen vastuun alaisia, heitä kuullaan vain rikolliseen tekoon epäiltyinä.

Asia siirtyy poliisin mukaan lastensuojeluviranomaisille. Mitään syytä pojat eivät ole kertoneet teolleen. Varsinainen virpomispäivä oli sunnuntaina, ei enää maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat