Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta ja puolustusministeriö palvelunestohyökkäysten kohteena – tekijäksi ilmoittautunut on suomalainen

Ministeriöitä, Kelaa ja useita muita valtion verkkosivuja vaivanneiden palvelunestohyökkäysten tekijä tai tekijät ovat HS:n tietojen mukaan suomalaisia.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Puolustusministeriön sisäänkäynti talvella 2015. Ministeriön verkkosivuille kohdistui tiistaina useita tunteja palvelunestohyökkäys.
Puolustusministeriön sisäänkäynti talvella 2015. Ministeriön verkkosivuille kohdistui tiistaina useita tunteja palvelunestohyökkäys. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ministeriöitä, Kelaa ja useita muita valtion verkkosivuja vaivanneiden palvelunestohyökkäysten tekijä tai tekijät ovat HS:n tietojen mukaan suomalaisia.

Nimimerkki FinnSec ilmoittautui hyökkäysten tekijäksi Twitterissä. Nimimerkki on luotu Twitteriin sunnuntaina. HS ei ole toistaiseksi voinut vahvistaa asiaa riippumattomista lähteistä.

Helmikuun loppupuolelta alkaen useiden eri ministeriöiden ja valtion palvelujen verkkosivujen toimintaa on häiritty. Viimeksi keskiviikkona eduskunnan verkkosivut olivat hyökkäyksen kohteena, ja tiistaina uhrina oli puolustusministeriö.

Hyökkäys puolustusministeriön sivuille kesti noin neljä tuntia, ministeriöstä kerrottiin HS:lle tiistaina.

Hyökkäyksistä on kertonut myös Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus, jonka mukaan sillä on käsittelyssä useita palvelunestohyökkäystapauksia.

Helsingin Sanomien tiedusteltua tiistaina puolustusministeriöltä heidän sivuilleen kohdistuneen hyökkäysliikenteen määrää ministeriö ei halunnut kommentoida asiaa.

Palvelunestohyökkäyksessä sivustolle kohdistetaan koneellisesti sellainen määrä liikennettä, että sivusto ruuhkautuu eikä pysty ottamaan kävijöitä vastaan. Hyökkäyksestä aiheutuva haitta on tavallisesti tilapäinen.

Viikonloppuna useat ruotsalaiset uutissivustot joutuivat yhtä aikaa palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäys säikäytti ruotsalaiset, sillä hyökkäysliikennettä ohjattiin sivustoille venäläisten verkkopalveluntarjoajien kautta. Toistaiseksi ei ole pystytty osoittamaan, että hyökkäysliikenne olisi kuitenkaan alunperin lähtenyt Venäjältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat