Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siitepölykausi on alkanut etelässä – ”Silmät ovat todella turvoksissa”, nimimerkki Örkki raportoi

Leppä ja pähkinäpensas kukkivat lämpimillä paikoilla Etelä-Suomessa

Kotimaa
 
Vesa Oja / HS
Pähkinäpensaan hedenorkoja.
Pähkinäpensaan hedenorkoja. Kuva: Vesa Oja / HS

Siitepölykausi on pääsemässä vauhtiin Etelä-Suomessa. Lepät ja pähkinäpensaat kukkivat lämpimillä paikoilla, ja ilmassa on vähäisistä kohtalaisiin määriä siitepölyä, Turun yliopiston Aerobiologian laitos kertoo.

Kaukokulkeutunutta lepän ja pähkinäpensaiden siitepölyä tuli Suomeen kahdessa vaiheessa jo helmikuussa. Allergia- ja astmaliitto muistutti lääkekaapin täyttämisestä pari viikkoa sitten.

Ilmassa on nyt enemmän siitepölyä. Lepän ja pähkinäpensaan siitepölylle allergiset voivat saada oireita, Aerobiologian laitos varoittaa.

Niin on myös käynyt: ”Silmät punoittavat, kirvelevät, vetistävät ja ovat todella turvoksissa. Hyvä, että eteensä näkee”, nimimerkki Örkki raportoi Allergia- ja astmaliiton kyselyssä.

Jos sää lämpenee pääsiäisenä, kukinta voimistuu. Toistaiseksi kukinta on edennyt hitaasti viileän sään takia.

Maan eteläosissa on pääsiäisen aikaan lepän siitepölyä vähäisistä määristä kohtalaisiin, Aerobiologian laitos ennustaa. Vähäisiä määriä siitepölyä voi kulkeutua myös maan länsiosiin.

Pähkinäpensaan siitepölymääriä on ilmassa vähemmän, vain vähäisiä määriä ja kukkivien pensaiden lähistöllä. Pääsiäisen aikaan näiden siitepölymäärien ennustetaan pysyvän lähellä nollaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat