Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion sivuille tehdyistä hyökkäyksistä useita rikosilmoituksia – esitutkinta käynnissä

Eduskunnan ja puolustusministeriön verkkosivut kuluneella viikolla kaataneesta palvelunestohyökkäysten sarjasta on käynnistetty esitutkinta.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Puolustusministeriön sisäänkäynti talvella 2015. Ministeriön verkkosivuille kohdistui tiistaina useita tunteja palvelunestohyökkäys.
Puolustusministeriön sisäänkäynti talvella 2015. Ministeriön verkkosivuille kohdistui tiistaina useita tunteja palvelunestohyökkäys. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Valtion laitosten ja ministeriöiden verkkosivuihin kohdistuneista palvelunestohyökkäysten sarjasta on tehty useita rikosilmoituksia, Helsingin poliisin tietotekniikkarikosyksiköstä kerrotaan.

Tapauksia on ainakin kahdeksan, mutta kaikki uhrit eivät ole ilmoitusta tehneet. HS:n saamien tietojen mukaan keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskus avustaa esitutkinnassa.

Helmikuun lopulta alkaen esimerkiksi Kelan, valtiovarainministeriön, hankintakeskus Valtorin ja muutamien muiden verkkosivut ovat olleet yleisön tavoittamattomissa niihin kohdistetun koneellisen ylikuormituksen vuoksi.

Tämä on tarkoittaa, että käyttökatkosten aikana esimerkiksi Kelan verkkosivujen kautta toimivia palveluita ei ole päässyt käyttämään.

Keskiviikkona palvelunestohyökkäyksen kohteena olivat eduskunnan sivut ja tiistaina puolustusministeriön sivut.

Puolustusministeriölle kerta oli jo toinen helmikuun lopun jälkeen. Ministeriöstä kerrottiin torstaina, että tapauksista tehdään poliisille tutkintapyyntö. Helsingin poliisin tietotekniikkarikosyksikkö ei ollut vielä torstaina iltapäivällä saanut ministeriön ilmoitusta.

HS:n tietojen mukaan palvelunestohyökkäysten sarjan tekijä tai tekijät ovat suomalaisia. HS:lle tekijäksi ilmoittautunut ryhmä tai sen jäsen kertoi olevansa pettynyt suomalaiseen tietoturvan tasoon. HS ei ole saanut vahvistusta, onko FinnSec Security -nimimerkillä esiintyvä ryhmä hyökkäysten tekijä.

Hyökkäyksistä on kertonut myös Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus, jonka mukaan sillä on käsittelyssä useita palvelunestohyökkäystapauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat