Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asianajaja sai huomautuksen rahan lainaamisesta asiakkaalle

Asianajaja lainasi vangitulle päämiehelleen satasen ja vaati vastineeksi pankkikortin tunnuslukuineen.

Kotimaa
 
Tästä on kyse

Valvontalautakunta valvoo

 Asianajajaliiton valvontalautakunta valvoo asianajajien lisäksi julkisia oikeusavustajia ja luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia.

 Lautakunta voi antaa huomautuksen tai varoituksen, määrätä seuraamusmaksun tai erottaa liiton jäsenyydestä.

 Kantelun voi tehdä asiakas, vastapuoli tai kuka tahansa, jonka mielestä toiminta on ollut hyvän asianajajatavan vastaista.

 Vuonna 2014 lautakunnassa tuli vireille 519 valvonta-asiaa.

Turkulainen asianajaja on saanut huomautuksen rahan lainaamisesta vangittuna olevalle päämiehelleen. Asianajajaliiton valvontalautakunnan mukaan lainan antaminen rikkoi asianajajien tapaohjeiden kohtaa, jossa kehotetaan välttämään toimeksiantoon kuulumattomia liiketoimia asiakkaan kanssa.

Asianajaja oli määrätty avustamaan törkeästä ryöstöstä epäiltyä tutkintavankia. Ennen tapaamista vankilassa asianajaja jätti vankilan portille sata euroa, jotta se toimitettaisiin hänen päämiehelleen. Asianajajan mukaan kyse oli lainasta.

Asianajaja myös vaati, että vankila luovuttaa hänelle päämiehen pankkikortin tunnuslukuineen. Vangin suostumuksella näin myös tehtiin.

Vanki kertoi vankilanjohtajalle, että asianajaja oli sanonut voivansa lainata satasen, mutta vaatinut pankkikorttia voidakseen nostaa vangin tililtä satasen lisäksi parinkymmenen euron hyvityksen. Myös asianajaja myönsi asianajajaliitolle satasen lainan ja sen, että hän oli halunnut korvauksen raha-asioiden hoitamisesta. Palkkioon sisältyi päämiehen tilin saldon selvittäminen ja toimeentulotukihakemuksen laatiminen.

Kantelun asiasta oli tehnyt vankilanjohtaja.

Asianajajaliiton valvontalautakunnan mukaan rahanlainaus saattaa alentaa asianajajakunnan arvoa ja vähentää luottamusta asianajokuntaan.

Asianajajaliitto suhtautuu tämänkaltaiseen rahaliikenteeseen tiukasti muun muassa vuosikymmeniä sitten paljastuneen vankikaupan takia. Jokunen asianajaja erotettiin silloin liitosta, koska he olivat maksaneet vangeille siitä, että saivat edustaa näitä valtion kustantamissa oikeudenkäynneissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat