Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylivieskan kirkon poltosta epäilty mies hävisi huoltoriidan muutama viikko sitten – poliisi esittää vangittavaksi

Poliisin mukaan Ylivieskan tapahtumat voivat olla seurausta yksittäisen henkilön ongelmista. Poliisi ei ole yksilöinyt, millaisista ongelmista on mahdollisesti kyse.

Kotimaa
 
Ylivieskan kirkkopalo veti mielet apeaksi palopaikalla
Ylivieskan kirkkopalo veti mielet apeaksi palopaikalla
Ihmiset ovat käyneet sunnuntaina heittämässä hyvästejä kotikirkolleen Ylivieskassa. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi, törkeästä tuhotyöstä on pidätetty noin kolmekymppinen mies. Toimittaja: Tapio Mainio, kuvaus ja editointi: Antti J. Leinonen.

Ylivieskan kirkon polttamisesta epäilty 26-vuotias mies on HS:n tietojen mukaan käynyt viime vuosien aikana huoltoriitaa.

Hän hävisi käräjillä riidan lasten huoltajuudesta 29. helmikuuta eli hieman alle kuukausi ennen kirkkopaloa.

Käräjäoikeus määräsi lasten huoltajuuden miehen entiselle puolisolle. Mies olisi halunnut yhteishuoltajuuden.

Poliisi epäilee 26-vuotiaan miehen sytyttäneen viime lauantai-iltana Ylivieskan vanhan puukirkon palamaan. Kirkko tuhoutui tulipalossa.

Poliisin mukaan Ylivieskan tapahtumat voivat olla seurausta yksittäisen henkilön ongelmista. Poliisi ei ole yksilöinyt, millaisista ongelmista on mahdollisesti kyse.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen totesi tiistaina, että mahdollisten ongelmien taustalla voi vaikuttaa eri asioita. Hän ei ota kantaa huoltoriidan olemassaoloon mutta kertoo, ettei pidä sen tyyppistä asiaa oleellisena tutkinnan kannalta.

”Tilanne on se, että motiivia ei ole tiedossa enkä tiedä, onko tässä asiassa sellaista. Epäilty tietää sen, jos tietää”, Rutanen sanoo.

Esitutkinnassa ei ole noussut esiin viitteitä rasismista, radikalisoitumisesta tai muusta ääriajattelusta.

Poliisi esittää 26-vuotiasta miestä vangittavaksi törkeästä tuhotyöstä epäiltynä. Vangitsemisistunto järjestetään keskiviikkona.

Poliisin mukaan mies on kertonut aiheuttaneensa tulipalon mutta ei ole myöntänyt syyllistyneensä rikokseen. Rutanen on luonnehtinut miehen lausuntoja ”aika epäloogisiksi”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat