Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme teiniä otettu kiinni valtion­hallintoa vastaan tehdyistä verkko­hyökkäyksistä epäiltyinä

Kolmea teiniä epäillään valtionhallintoa vastaan tehdyistä palveluestohyökkäyksistä.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Esimerkiksi puolustusministeriön, eduskunnan ja Kelan verkkosivut kärsivät viime viikolla palvelunestohyökkäyksistä.
Esimerkiksi puolustusministeriön, eduskunnan ja Kelan verkkosivut kärsivät viime viikolla palvelunestohyökkäyksistä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kaksi pirkanmaalaista ja yksi uusmaalainen mies on otettu kiinni eri viranomaisten verkkopalvelimia vastaan tehdyistä palvelunestohyökkäyksistä epäiltynä. Alle 20-vuotiaista miehistä kaksi on poliisin mukaan vangittu ja yksi pidätetty. Kaikkia epäillään törkeästä tietojärjestelmän häirinnästä.

Sisä-Suomen poliisilaitos on tutkinut 9. helmikuuta ja 23. maaliskuuta välisenä aikana eri viranomaisten palvelimille tehtyjä palvelunestohyökkäyksiä yhdessä Keskusrikospoliisin Kyberrikostorjuntakeskuksen ja Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.

Palvelimille tehdyt hyökkäykset kestivät poliisin mukaan muutamista tunneista joihinkin vuorokausiin. Mitään tietoja hyökkääjät eivät poliisin mukaan saaneet haltuunsa, eikä viranomaisten järjestelmiin tunkeuduttu hyökkäysten yhteydessä.

Palvelinestohyökkäyksissä haluttuun kohteeseen lähetetään tietoa, käytännössä usein ottamalla siihen yhteyttä kaapatuilla koneilla yhtä aikaa niin, että kohteena oleva palvelin kuormittuu. Muille verkkokäyttäjille isku näkyy siten, ettei haluttuun verkkosivustoon saa yhteyttä tai yhteys on todella hidas.

Poliisi muistuttaa, ettei tietojärjestelmiin kohdistuvat palvelunestohyökkäykset ainoastaan vaikeuta kansalaisten palvelujen saantia vaan myös rajoittavat demokraattisia oikeuksia tiedonsaantiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat