Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nostokurki ja betonimötikkä kevään apuna: Purjehtijat särkivät jäitä Helsingissä

Ensimmäiset huviveneet ovat Etelä-Suomessa jo vedessä. Sääennusteen perusteella Helsingin telakoilla kuhisee myös viikonloppuna.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Särkekää jää, vene tulee!
Särkekää jää, vene tulee!
Helsingin Merisataman innokkaat purjehtijat edistävät kevättä. Tiistaina he särkivät jäätä nostokurjen ja betonimöykyn avulla. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Kaisa Hakkarainen

Maaliskuu on innokkaimmille veneilijöille varteenotettava kuukausi, sillä ensimmäiset huviveneet ovat Helsingissä vesillä.

Merisatamassa laskettiin tiistaina veteen sekä pursiseuran yhteysalus että suurehko purjevene. Ennen vesillelaskua talkooporukka auttoi luontoa särkemällä laiturin vierestä jään, jota on vielä jäljellä meren suojaisimmissa poukamissa.

”Tämä on sitä aikaa, kun hätäisimmät lähtevät. Niille täytyy tehdä avanto, että ne pääsevät”, naureskeli operaatiota johtanut telakkapäällikkö Jussi Auvinen Sirpalesaaressa sijaitsevasta Suomalaisesta pursiseurasta.

Auvisen rooli jäänsärkijäporukassa oli ohjata seuran nostokurkea, johon ripustettu betonimöykky murskasi jäät ensimmäisten veneiden tieltä.

Kevätkunnostuksen alku näkyy Helsingissä myös veneilytarvikkeita myyvissä liikkeissä. Asiakkaita pakkaa sisään.

”Heti, kun aurinko paistaa”, sanoo Cecilia Mehlen Lauttasaaressa sijaitsevasta Captain’s Shop -liikkeestä. Hänen mukaansa kuumin kunnostuskausi alkaa heti pääsiäisen jälkeen, ja ensimmäisinä hyllyistä lähtevät maalit, lakat ja pesuaineet.

Liikkeen ovi käynee vilkkaasti myös viikonvaihteessa, sillä HS:n meteorologi Anniina Törmä ennustaa korkeapaineen pitävän etelärannikolla pintansa.

Tiistai oli toistaiseksi kevään lämpimin päivä, ja lämpimämpää on tulossa. Tähän aikaan vuodesta korkeapaine tarkoittaa aurinkoa ja jopa kymmenen asteen lämpötiloja.

Helsingin kaupungin ylläpitämillä talvisäilytysalueilla veneiden kevätkunnostuskausi pääsi alkamaan kuun puolivälissä, kun kaupunki kytki telakka-alueille sähköt.

Kaupungin alueella on yli 10 000 venepaikkaa, joista kaupunki jakaa suoraan veneilijöille noin kolmanneksen. Paikkoja jaetaan maalis–toukokuussa.

Suurinta osaa venepaikoista hallitsevat pursiseurat ja venekerhot, joista moni järjestää jäsenilleen myös telakkapalveluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat