Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Isä on nyt väsynyt” -avunpyyntö ei rauhoittanut kohua Stubbin ympärillä

Kokoomuksen kenttäjohdon avoin kirje oli vain haitaksi Alexander Stubbille, arvioi politiikan toimittaja Juha-Pekka Raeste.

Kotimaa
 
Juha-Pekka Raeste Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n talouden ja politiikan toimittaja.

Lounaspöydässä kulttuuritoimituksen toimittaja kysyi mitä mieltä politiikan toimittajana olen kokoomuksen viimeisimmästä Stubb-kohusta.

Hän viittasi kokoomuksen kenttäjohdon kaksi päivää sitten julkaisemaan avoimeen kirjeeseen, jossa 21 kokoomuksen kenttäjohtajaa kertoivat antavansa täyden tuen puheenjohtaja Alexander Stubbille (kok) ja pyysivät hänelle työrauhaa lähiviikoiksi, jotta Suomen vaikeita ongelmia saadaan ratkaistua.

Sanoin, että kyseessä on mielestäni merkittävä ja toivottavasti tahaton tiedotusvirhe kokoomuslaisilta.

”Miten niin?” kollegani kysyi.

Selitin asian vertaamalla kokoomusta mihin tahansa työyhteisöön.

Miltä minkä tahansa yhtiön toimitusjohtajasta tuntuisi, jos hänen johtoryhmänsä pikkupomot lähettäisivät yhteisen avoimen kirjeen, jossa he vakuuttaisivat luottavansa yhä toimitusjohtajaansa? Ja heti perään pyytäisivät hänelle lähiviikoiksi työrauhaa, koska firma ja Suomi ovat juurii nyt niin vaikeassa tilanteessa?

Toimitusjohtajan tulevaisuutta alkaisivat pohtia kaikki. Kunhan nyt kestäisi edes pari viikkoa.

Edes perheyhteisössä ei toimisi, jos muut perheenjäsenet ilmoittaisivat julkisella kirjeellä, että isä voi hyvin jatkaa perheessä, koska nyt on vaikeat ajat.

Sellainen niin sanotusti syö perheenpään luottamusta.

Vielä surkeammaksi tilanne kävisi, jos myöhemmin kävisi ilmi, että toimitusjohtaja on ollut itse masinoimassa tuollaisen julkisen kirjeen lähettämistä.

Stubb myönsi tiistaina soitelleensa itsekin työrauhaa vaatineen kirjeen allekirjoittajille. Aikaisemmin Stubb on kertonut olleensa kirjeestä ”tietoinen”.

Kulttuuritoimittaja oli kanssani samaa mieltä. Klassinen tiedotusvirhe. Toivottavasti sentään hyvässä tarkoituksessa tehty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat