Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sauli Niinistö etuajassa kohti Washingtonia

Presidentti Niinistö lähti kaksi vuorokautta etuajassa Washingtonin ydinturvahuippukokoukseen.

Kotimaa
 
Fakta

Aiheena terrorismi

 Presidentti Barack Obaman isännöimien ydinturvakokousten tavoitteena on estää radioaktiivisen aineen joutuminen rikollisten käyttöön.

 Torstaina Washingtonissa alkaa kokoussarjan neljäs ja viimeinen tapaaminen.

 Brysselin terrori-iskut ja arvelut mahdollisista hyökkäyssuunnitelmista ydinlaitoksiin lisäsivät kokoukseen kohdistuvia odotuksia.

Presidentti Sauli Niinistön ensimmäisellä matkalla presidenttinä Yhdysvaltain pääkaupunkiin Washingtoniin on varattu poikkeuksellisen paljon aikaa keskusteluihin ja tapaamisiin.

Niinistö matkusti Yhdysvaltoihin tiistaina. Hän osallistuu Washingtonissa ydinturvahuippukokoukseen, joka alkaa vasta torstai-iltana.

Presidentin kanslia oli hyvin vaitonainen Niinistön ohjelmasta ennen kokouksen alkua. Yli vuorokauden lisäaika on melko poikkeuksellinen valtionpäämiehen virallisen matkan yhteydessä.

HS:n tietojen mukaan Niinistön ja Yhdysvaltain hallituksen edustajien tapaamisia ei odotettu ainakaan ennakkoon.

Yhdysvaltalaislähteistä kerrottiin, ettei ydinturvakokouksen yhteyteen suunnitella kahdenkeskisiä tapaamisia isäntänä toimivan presidentti Barack Obaman kanssa. Obama kuitenkin neuvottelee erikseen ainakin Kiinan, Japanin ja Etelä-Korean johtajien kanssa.

Niinistön ohjelmaan kaavailtiin lähteiden mukaan neuvotteluja Washingtonin lukuisten tutkimuslaitosten ja ajatushautomoiden edustajien kanssa.

Yhdysvalloissa suurista yksityisistä tutkimuslaitoksista ja johtavista yliopistoista löytyy pääosa sekä entisten että tulevien hallitusten jäsenistä.

Yhtenä ongelmana ohjelman suunnittelemisessa on tietävästi ollut Washingtonissa samaan aikaan vierailevien valtion päämiesten suuri määrä. Ydinturvakokouksessa ovat paikalla 53 valtion ja neljän suuren kansainvälisen yhteisön johtajat.

Niinistön matkaan kohdistuvat odotukset muuttuivat pari viikkoa sitten, kun kävi ilmi, että Niinistö ja neljän muun pohjoismaan pääministerit ovat Obaman vieraina Washingtonissa toukokuun puolivälissä.

Myös ydinturvakokous käynnistyy illallisella Valkoisessa talossa. Suomen tasavallan presidentti vieraili Yhdysvaltain presidentin virka-asunnossa viimeksi vuonna 2002.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat