Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Ilta: Kaukojunat pysähtyvät vuorokaudeksi vastalauseena irtisanomisille

VR irtisanoo jopa 150 konduktööriä ja lomauttaa yli 500 veturinkuljettajaa. Säästöillä kustannetaan lippuale.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Aamu sovelluksen sisällä.

 HS Aamua voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Konduktöörien ulosmarssi pysäyttää kaukojunat vuorokauden ajaksi, HS Ilta kertoo. Työnseisaus alkaa torstain vastaisena yönä kello kolme. Se ei koske pääkaupunkiseudun lähiliikennettä eikä myöskään yöjunia ja kansainvälistä junaliikennettä. Myös osa taajamajunista jää lakon ulkopuolelle Ulosmarssillaan Raideammattilaiset vastustavat irtisanomisia, joista VR kertoi keskiviikkona. Ne osuvat kovimmin konduktööreihin, joista työnsä menettää jopa 150.

VR arvioi työnseisauksen vaikuttavan 40 000–50 000 ihmisen matkoihin. Korvaavia linja-autoja ei junien tilalle ehditä järjestää muutamia keskeisimpiä yhteyksiä lukuun ottamatta. Käyttämättä jääneet liput voi käyttää myöhemmin toukokuun loppuun mennessä. Vaihtoehtoisesti lipun hinnan saa takaisin.

HS Ilta kertoo myös pääkaupunkiseudun ja muun maan asuntojen hinnaneroista. Se on kasvanut entisestään.

Muita HS Illan aiheita on perustulokokeilu, joka voisi alkaa ensi vuonna. Kokeen osallistujille ehdotetaan 550 euron perustuloa, jonka päälle voisi saada myös muun muassa asumislisää. Koekaniiniksi ei voi itse ilmoittautua, vaan osallistujat valitaan työikäisten suomalaisten joukosta satunnaisotannalla. Määrärahaa on varattu runsaalle tuhannelle osanottajalle, vaikka Kelan mukaan tarvetta olisi 10 000 kokeilijalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat