Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkomaalaiset turistit täyttävät nyt Lapin lennot – keväthangille voi olla vaikea päästä

Entistä useampi ulkomaalainen matkailija nousee Helsinki-Vantaalta Lapin lennoille.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Kittilä on nyt suosittu lentokohde.
Kittilä on nyt suosittu lentokohde. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Jos suunnittelet vielä viikonloppureissua Lapin keväthangille, valmistaudu maksamaan lentolipuista mansikoita tai istumaan puoli vuorokautta junassa tai autossa.

Et nimittäin ole ainoa, joka haluaa nyt Lappiin. Sinne on tällä hetkellä tungosta.

Ulkomaalaiset turistit täyttävät nyt lennot Helsingistä Lapin lentokentille.

”Kyllä se näin on”, johtaja Joni Sundelin Finaviasta sanoo.

Entistä useampi ulkomaalainen matkailija nousee Helsinki-Vantaalta Lapin lennoille. Finavian mukaan viime vuonna Aasian reiteiltä Lapin koneisiin vaihtaneiden matkustajien määrä kasvoi yli yhdeksän prosenttia. Se näkyy myös nyt kevään lennoilla.

”Lapin kentillä siis Rovaniemellä, Kittilässä, Ivalossa ja Kuusamossakin kehitys on hyvä. Kasvu tulee ulkomailta”, Sundelin kertoo.

Hänen mukaansa Ivalon matkustajamäärät kasvoivat alkuvuonna jopa 27 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Kittilässä kasvu oli 17 prosenttia ja Rovaniemellä 12 prosenttia.

Kasvu tulee pääasiassa ulkomaalaisista turisteista. Iso osa Lapin matkailijoista tulee Aasiasta, mutta heitä tulee paljon myös Keski- ja Etelä-Euroopasta.

Sundelinin mukaan myös suoraan ulkomailta tuleva reitti- ja tilauslentoliikenne Lappiin on lisääntynyt.

Tänä talvena reittilentoja on ollut Münchenin ja Kittilän välillä, mutta ensi vuonna Lappiin pääsee useammasta Euroopan kaupungista. Reittilentoja tulee Lapin kentille kerran tai pari viikossa Berliinistä, Düsseldorfista, Münchenista, Lontoosta ja Manchesterista.

”Vielä käydään neuvotteluja parista muusta kohteesta. Saa nähdä, saadaanko ne toteutumaan jo ensi talvelle”, Sundelin sanoo.

Hänen mukaansa kasvaneissa matkustajamäärissä näkyy se työ, jota Lapin matkailun ja lentoliikenteen kehittämiseksi on tehty viime vuosina.

Sundelin uskoo myös, että viimeaikaiset tapahtumat maailmalla voivat lisätä entisestään Lapin vetovoimaa, koska se mielletään turvalliseksi.

Finnairin viestinnästä vakuutetaan, että Lapin keväthangille pääsee Helsingistä yhä myös lentäen. Lentojen paikkatilanne vaihtelee päivittäin, joten matkustuspäivissä kannattaa varautua joustamaan.

Eniten kysyntää on matkoille Ivalon ja Kittilän suuntaan. Finnairin mukaan niiden osalta paluulennot voivat olla täynnä seuraavan parin viikon aikana.

Finnairin verkkokaupan mukaan esimerkiksi Ivalon suuntaan ei huhtikuussa löydy enää paikkoja perjantaista maanantaihin ulottuvalle minilomalle.

Kittilän suuntaan paikkoja löytyy paremmin etenkin, jos matkustuspäivissä voi joustaa.

Viime hetken lentolippujen hinnat Helsingistä Kittilään ja takaisin huhtikuun viikonloppuina pyörivät 300–700 eurossa. Rovaniemelle pääsee halvemmalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat