Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubbin päälle Tampereella kolaa heittänyt mies tuomittiin sakkoihin

Oikeus: Juoman heitolla loukattiin henkilökohtaista koskemattomuutta. Alle kolmekymppinen mies tuomittiin teosta 210 euron sakkoihin.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Jukka Harju / HS
Kolajuomaa heittänyt mies sai Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina sakkotuomion.
Kolajuomaa heittänyt mies sai Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina sakkotuomion. Kuva: Jukka Harju / HS

Ministeri Alexander Stubbin päälle kolajuomaa heittänyt 26-vuotias mies tuomittiin Tampereen käräjäoikeudessa torstaina 35 päiväsakkoon.

Tilanne sattui Tampereen Koskikeskuksessa kahvilassa marraskuun lopulla, Stubb oli paikalla tapaamassa ihmisiä. Mies pääsi heittämään parin desin verran kolajuomaa lähietäisyydeltä Stubbin kasvoille samalla valehtelijaa ja leikkaajaa huutaen.

Päiväsakoista tulee miehen tuloilla 210 euroa maksettavaa, eli päiväsakko oli kuusi euroa. Tuomio tuli kunnianloukkauksesta ja lievästä vahingonteosta.

Hänen pitää maksaa myös Stubbin vieressä seisseen miehen puvun pesemisestä vahingonkorvauksena noin 35 euroa. Osa juomasta siis lensi muualle kuin heittäjän tarkoituksena oli.

Mies ei halunnut itse käräjäsalissa perustella tekoaan, mutta kertoi asiasta auliisti medialle salin ulkopuolella. Hän kertoi esimerkiksi, ettei kadu tekoa. Hänellä oli mukanaan myös pienikokoinen tukijoukko. Hän sanoi teon olleen poliittinen teko, jolla hän vastusti Stubbin toimintaa. Hän muun muassa syytti Stubbia valehtelijaksi.

Oikeuden mukaan teko ylitti selvästi sen, mitä voidaan yleisesti pitää hyväksyttävänä arvosteluna. Se loukkasi Stubbin henkilökohtaista koskemattomuutta. Virvoitusjuoman heittäminen ei silti ollut vakavaa, oikeus totesi.

Miehen puolustuksen mukaan kyse oli poliittisesta kannanotosta. Stubb oli itse hakeutunut julkiseen tilanteeseen ja ottanut riskin, että tilanteessa voi tulla toisenlaistakin palautetta, puolustus perusteli.

Jos marraskuinen tilanne olisi jäänyt vain huutelun asteelle, se olisi syyttäjän mukaan ollut sananvapauden käyttöä, mikä ministerin tulisi sietää. Mutta juoman heitossa mentiin selvästi hyväksyttävän rajan yli, syyttäjä totesi.

Stubb itse ei ole paikalla eikä hän ole esittänyt asiassa vaatimuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat