Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexander Stubb, ärsytätkö ihmisiä?

Onko kokoomuksessa linjariitoja, vai onko vika itse miehessä?

Kotimaa
 

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb vierailee tänään perjantaina kello 11.30 Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä.

Vuoden tärkein talouspoliittinen h-hetki lähestyy, kun hallitus valmistautuu kehysriiheensä eli neuvotteluun, jossa luodaan julkisen talouden suunnitelma seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Valtiovarainministeri on viime päivät ollutkin jatkuvasti julkisuudessa, mutta ei suinkaan kertomassa hallituksen vero- tai menopäätöksistä. Stubb on joutunut toistuvasti julkisuudessa selittämän omaa asemaansa kokoomuksen johdossa.

Stubbin lähdöstä kiertää huhuja. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry Harkimo harkitsee haastavansa hänet puheenjohtajakisassa. Stubbin tueksi tarkoitettu työrauhakirjekin kääntyi itseään ja Stubbia vastaan ja onnistui lähinnä alleviivaamaan Stubbin aseman epävarmuutta. Esimerkiksi kokoomuslainen Eero Lehti on arvostellut puolueen puheenjohtajaa julkisuudessa.

Horjutus on siis jatkuvaa, ja sitä tulee monesta suunnasta.

Miten Stubb kestää horjutusta? Miten hän itse tilanteen näkee? Tätä kysytään politiikan toimituksen Studio Kulmapöytä -ohjelmassa HSTV:ssä.

Lähetyksessä toki myös kysytään, aikooko Stubb itse olla kesäkuussa ehdolla jatkokaudelle.

Entä tilasiko hän itse itselleen pönkityskirjeen? Aluksi Stubb kertoi olleensa kirjeestä ”tietoinen”, myöhemmin hän kertoi soittaneensa itsekin puheluita mahdollisille tukijoille.

Stubbia on arvosteltu etenkin kokoomuksen oikealta laidalta. Onko kyseessä siis jonkinlainen markkinaliberaalien kapina? Ja missä Stubb itse tässä seisoo?

Vielä kokoomuksen puheenjohtajakampanjassa keväällä 2014 Stubb profiloitui tarkoituksella sinä oikeistolaisempana vaihtoehtona Jan Vapaavuoren ja Paula Risikon rinnalla. Hän puhui muun muassa ay-maksujen verovähennyksen poistamisesta ja Suomen julkisen sektorin pienentämisestä rajusti.

Niistä ajoista Stubb on tullut keskemmälle. Mistä kritiikki kumpuaa? HS kysyy Stubbin analyysia asiasta. Onko puolueessa linjariitoja? Vai ärsyttääkö pelkkä henkilö?

Ja jos käy niin, ettei lähetyksessä ehditä valtiovarainministerin tehtäviin, lauantain HS:ssa ilmestyy Stubbista pitkä haastattelu, jossa puhutaan myös talouspolitiikkaa.

Lisäksi suoraan lähetykseen otetaan yleisökysymyksiä. Niitä voi kohdistaa Twitterissä ennen lähetystä merkinnällä @piiaelonen. Stubbia haastattelevat HS:n Paavo Teittinen ja Piia Elonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat