Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan presidentti­ehdokas selviää kesällä

Kotimaa
 

Keskustan puoluehallitus vahvisti torstaina, että puolueen presidenttiehdokas vuoden 2018 presidentinvaaleihin nimetään Seinäjoen puoluekokouksessa kesäkuussa.

Puolue järjestää presidenttiehdokkaastaan esivaalin toukokuussa, jos ehdokkaita on enemmän kuin yksi. Toistaiseksi ehdolla on vain eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen.

Vanhasen ilmoitus tarkoittaa sitä, että hän luopuu huhtikuun aikana eduskuntaryhmän vetämisestä. Se on aiheuttanut jo säpinää puolueessa, ja ryhmän jäsenet miettivät ehdokkuuksiaan.

Torstaina lisää säpinää aiheutti kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen ilmoitus jättää keskustan varapuheenjohtajuus kesän puoluekokouksessa. Asiasta uutisoi ensin Suomenmaa, jolle Vehviläinen perusteli päätöstä sillä, että keskusta tarvitsee uusi ihmisiä vastuupaikoille.

Aiemmin myös varapuheenjohtaja Annika Saarikko ilmoitti jättävänsä varapuheenjohtajan tehtävän, koska työtä on liikaa, kun kotona on pieni lapsi.

Saarikko nousee sitä paitsi perhe- ja peruspalveluministeriksi vuoden kuluttua, kun Juha Rehulan pesti päättyy.

Varapuheenjohtajuus näyttää toimivan ponnahduslautana ministeriksi. Varapuheenjohtajavaaliin ovat jo ilmoittautuneet kansanedustajat Katri Kulmuni Lapista ja Anne Kalmari Keski-Suomesta.

Rehula on kolmas keskustan varapuheenjohtajista. Hän ei ole ilmoittanut luopuvansa.

Myös keskustan puoluesihteeri vaihtuu, sillä Timo Laaninen tekee tilaa uusille kasvoille. Ehdolla ovat puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska ja Mari Kokko puoluetoimistosta.

Puheenjohtaja Juha Sipilä valitaan kesällä jatkokaudelle puolueen johtoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat