Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsirannikon joet ovat tulvakorkeudessa

Vesi on noussut pelloille Lapuanjoessa, ja Muhoksella on tie poikki tulvan takia. Viilentynyt sää hidastaa tulvien nousua.

Kotimaa
 

Lämmin sää on sulattanut lunta ja jäätä niin, että länsirannikon joet ovat täynnä vettä. Viilenevä sää on jarruttanut tulvia, mutta mahdolliset sateet voivat nostaa uusia tulvahuippuja ensi viikolla, Suomen ympäristökeskus ennakoi.

Virtaamat ovat kasvaneet Satakunnasta Ouluun ulottuvalla alueella. Lapuanjoki on jo noussut pelloille ja Muhoksen lähellä on tie 18651 poikki tulvavesien takia.

Ympäristökeskus arvioi, että tulvat lisääntyvät Pohjanmaalla ensi viikolla nopeasti.

Pohjoisempana eli Pohjois-Pohjanmaalla joet ovat vielä jäässä ja jäät tavallista paksumpia. Vesi voi kuitenkin nousta joessa nopeasti, jos siihen syntyy jääpato. Muuten tulvien ennustetaan jäävän tavanomaista pienemmiksi.

Etelämpänä eli Etelä- ja Lounais-Suomessa pahimmat tulvat alkavat olla takana. Ne eivät olleet erityisen pahoja, sillä jokien pinnat nousivat korkeammalle helmikuussa, kun iso osa lumista suli.

Eteläisen Suomen joet täyttyivät pääsiäisen pyhinä. Sittemmin tilanne helpotti muun muassa Vantaan- ja Keravanjoilla, jotka olivat huippukorkeudessaan tiistaina.

Porvoonjoki nousi huippuunsa perjantaina. Sen odotetaan kääntyvän laskuun viikonloppuna.

Monien järvien pinnat ovat tavallista korkeammalla joulukuun sateiden jäljiltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat