Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ampui miestä Lahdessa – poliisin mukaan hyökkäsi astalo kädessä

Syyttäjänvirasto kertoo, että miehellä ei ole akuuttia hengenvaaraa.

Kotimaa
 

Poliisi ampui miestä perjantain ja lauantain välisenä yönä Lahdessa. Poliisin tiedotteen mukaan mies oli käyttäytynyt agressiivisesti, eikä poliisi ollut saanut pysäytettyä miestä ilman aseenkäyttöä.

Poliisi oli saanut kello kaksi aamuyöllä ilmoituksen yksityisasunnossa riehuvasta miehestä. Mies ei ollut totellut poliisin käskytystä, vaan hän hyökkäsi poliiseja kohti astalo kädessä.

Poliisi oli antanut miehelle ensiapua ampumisen jälkeen ja mies vietiin sairaalaan. Kihlakunnansyyttäjä Heikki Stenius Salpausselän syyttäjänvirastosta kertoo, että miehellä ei ole akuuttia hengenvaaraa.

Parikymppistä miestä epäillään vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Hämeen poliisin toimia selvitellään alustavasti syyttäjän ja Länsi-Uudenmaan poliisin toimesta ja myöhemmin selviää, alkaako ampumisesta esitutkinta.

Poliisin aseenkäyttö on ollut otsikoissa useaan otteeseen viime aikoina, vaikka kansainvälisesti verrattuna Suomen poliisi käyttää ampuma-asetta harvoin.

Mies kuoli poliisin luoteihin maaliskuun lopulla Uuraisissa. Sitä ennen poliisi ampui miehen kuoliaaksi helmikuun puolivälissä Tuusulassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat