Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoolaismiehen Veikkaus-voitto maksettiin väärän henkilön tilille – vastaavia tapauksia kymmeniä vuodessa

Veikkaus vakuuttaa, että rahat päätyvät lopulta aina oikealle voittajalle.

Kotimaa
 
Jonne Heinonen / HS
Espoolaismies voitti tällä Pitkäveto-kupongilla 26,97 euroa, mutta rahat menivät jonkun muun pankkitilille.
Espoolaismies voitti tällä Pitkäveto-kupongilla 26,97 euroa, mutta rahat menivät jonkun muun pankkitilille. Kuva: Jonne Heinonen / HS

Veikkaus maksaa toistuvasti pelivoittoja väärän henkilön pankkitilille myyntipisteen työntekijän huolimattomuuden vuoksi.

Näin kävi myös espoolaismiehelle, joka voitti Pitkävedossa viime viikon perjantaina 26,97 euroa.

Mies veikkasi oikein kolme tasapeliä jalkapallossa. Pelikupongin hän jätti Helsingin rautatieaseman ostossiiven R-kioskilla.

Kun hän meni lunastamaan voittoa toisesta myyntipisteestä Espoossa, myyjä ilmoitti, että rahat on jo siirretty pelaajan pankkitilille.

Mies tyrmistyi tilanteesta, koska hän ei ollut ilmoittanut pelatessaan tilinumeroaan. Tällöin hän huomasi myös, että kuponkiin oli merkitty väärän henkilön pelaajatunnus ja tilinumero.

Veikkaukselle tilanne on tuttu.

”Tässä on todennäköisesti kyse tilanteesta, jossa myyjä ei ole vastoin ohjeita nollannut myyntipäätettä sen jälkeen, kun edellinen asiakas on käyttänyt Veikkaus-korttia. Kyse voi olla unohduksesta tai vahingosta. On valitettavaa, että näin on päässyt käymään”, kertoo Veikkauksen partner manager Marko Peltokorpi.

Tällöin espoolaismiehen lunastamalle Pitkäveto-lapulle ja järjestelmään on kirjautunut edellisen Veikkaus-korttia käyttäneen asiakkaan pankkitilin tiedot.

Veikkaus-kortin avulla pelaaja saa mahdolliset voittonsa suoraan tililleen.

Peltokorven mukaan oikea pelaaja saa tälläisessa tapauksessa rahat tililleen, kunhan ottaa yhteyttä pelikupongin myyntipaikkaan tai Veikkaukseen.

”Oikea henkilö on aina saanut voiton itselleen sen jälkeen, kun asia on selvitetty. Jos joku on taas saanut väärin perustein voiton tililleen, niin häneen otetaan yhteyttä rahojen palauttamiseksi. Kaikissa tietämissäni tapauksissa asiakkaat ovat ymmärtäneet tilanteen”, Peltokorpi sanoo.’

Mies sai rahat käteensä tässäkin tapauksessa, kun hän meni samalle kioskille, josta oli ostanut Pitkäveto-kupongin.

Veikkauksen tietoon on tullut viimeisen vuoden aikana kolmisenkymmentä vastaavaa tapausta.

Kyse on Peltokorven mukaan ”pienen mittakaavan” ongelmasta siihen nähden, että Veikkauksen pelejä pelataan viikossa yli 1,6 miljoonaa kertaa.

”Myyntipäätteen toiminnot ovat myyjillämme siis pääsääntöisesti erittäin hyvin hallinnassa”, Peltokorpi toteaa.

Väärälle tilille on päätynyt Veikkauksen mukaan valtaosin alle kymmenen euron voittoja, mutta suurin summa on ollut noin parituhatta euroa.

Samoin voisi kuitenkin käydä myös suurille lottovoitoille lukuun ottamatta kaikkein mittavimpia jättipotteja.

Veikkaus-korttiin liittyvä ongelma on ollut tiedossa vuosikausien ajan. Miksi Veikkaus ei ole korjannut ongelmaa?

”Kyse ei ole varsinaisesta teknisestä ongelmasta, vaan myyntipäätteemme toiminnallisuudesta. Asiakkaat haluavat pelata kerralla useita pelejämme ja Veikkaus-kortin lukeminen jokaisen kupongin kohdalla erikseen hidastaisi asiakaspalvelua huomattavasti. Myyjän pitää vain muistaa nollata laite aina asiakkaiden välissä”, Peltokorpi sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat