Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylivieskan poltetun kirkon muistoksi järjestettiin rukoushetki – ”Monella oli edelleen kyyneleet silmissä”

Kirkkoherran mukaan paikalla oli satoja ihmisiä.

Kotimaa
 
Antti J. Leinonen
Ylivieskan kirkko tuhoutui tulipalossa pääsiäislauantai-iltana.
Ylivieskan kirkko tuhoutui tulipalossa pääsiäislauantai-iltana. Kuva: Antti J. Leinonen

Ylivieskan seurakunta järjesti sunnuntaina rukoushetken viime viikon lauantaina poltetun kirkon muistoksi. Kirkkoherra Timo Määtän mukaan paikalla oli noin 350–400 ihmistä. Osa oli tullut paikalle kauempaakin.

”Monella oli edelleen kyyneleet silmissä, kun he kiittelivät tilaisuuden jälkeen. Huomasi, että tilanne kosketti edelleen vaikka palosta on jo viikko aikaa”, Määttä kertoo.

Määtän mukaan seurakuntalaiset eivät ole niinkään halunneet keskustella kirkon poltosta epäillystä, vaan keskustelut ovat koskeneet menetystä. ”Toisaalta puhutaan myös uuden rakentamisesta. Tilaisuus päättyi siihen, että katsotaan jo eteenpäin”, Määttä sanoo.

Ylivieskan kirkkovaltuusto on jo tehnyt linjauksen uuden kirkon rakentamisesta, mutta tarkempia suunnitelmia ei vielä ole.

Kirkon polttamisesta epäillään 26-vuotiasta miestä. Hänet vangittiin viime keskiviikkona törkeästä tuhotyöstä epäiltynä. Poliisi on aiemmin kertonut, että mies on todennut aiheuttaneensa tulipalon mutta ei ole myöntänyt syyllistyneensä rikokseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat