Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viime hetken epäily raukesi – poliisi lopettaa Markku Mallatin tapon tutkinnan 20 vuoden jälkeen

Poliisi sai vielä lauantaina uuden vihjeen, mutta se ei johtanut mihinkään. Markku Mallatin tapon tutkinta lopetetaan rikoksen vanhentumisen takia.

Kotimaa
 

Tampere

Sisä-Suomen poliisi lopettaa vuonna 1996 surmatun Markku Mallatin henkirikoksen tutkinnan. Viimeisinä päivinä tiivistyneen tutkinnan jatkaminen ei kannata, koska tappo vanhenee rikoksena 20 vuodessa – eli kun päivä vaihtuu maanantaista tiistaiksi.

Tämän jälkeen siitä ei ole enää mahdollista nostaa syytettä.

Sisä-Suomen poliisi jatkoi tutkintoja viime hetkeen asti. Vielä maanantaina poliisi kuulusteli teosta epäiltynä täysin uutta henkilöä, tekoaikaan alle 18-vuotiasta ja nyt siis noin 40-vuotiasta nokialaismiestä.

”Tilanne on se, että meillä on edelleen kuulustelut kesken. Saimme lauantaina vihjeen, jonka perusteella toimimme. Meillä on alta nelikymppinen nokialainen mies eilisillasta lähtien ja häntä kuullaan”, kertoi tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen HS:lle maanantaina iltapäivällä.

Mies oli tekoaikaan huhtikuussa 1996 alle 18-vuotias.

Myöhemmin maanantaina poliisi tiedotti, että vihjeen mukaan epäilty olisi vuonna 2002 kertonut osallisuudestaan Mallatin tappoon. ”Hän piti mahdollisena, että on saattanut jotakin asiasta puhuakin. Puheiden motiivi ei kuulusteluissa selvinnyt. Hän kuitenkin kiisti syyllistyneensä rikokseen”, poliisi kertoi tiedotteessa.

”Poliisin ja syyttäjän yhteisessä palaverissa todettiin, että esitutkintamateriaali ei sisällä riittävästi näyttöä syytteen nostamiseksi.”

”Tämä meni vähän mielenkiintoiseksi. Liian myöhään tuli tieto, tai ei nyt liian myöhään, mutta hieman kiire tässä tuli”, tutkinnanjohtaja Kinnunen kertoi kuulustelujen vielä jatkuessa.

Markku Mallatin ruumis löytyi Nokialla aamulla 5. huhtikuuta 1996 Vesiveräjäntien läheisyydestä. Tuo päivä oli pitkäperjantai.

Poliisilla on ollut kaksi eri ihmistä epäiltynä teosta, mutta näyttö ei ole ollut riittävää, että jompaa kumpaa olisi voitu alkaa esimerkiksi syyttää. Nyt epäiltynä oleva mies on siis täysin uusi nimi.

Maaliskuun puolivälissä poliisi pidätti ja vapautti yhden nokialaisen noin 60-vuotiaan miehen, mutta päästi pian pois. Poliisi katsoi, ettei vangitsemisvaatimus olisi voinut tehdä pelkkien ristiriitaisten kertomusten varaan.

Poliisi myös kertoi jo tuolloin, että mahdollisuuksia ei ole saada pidennystä syytteennostamisen määräaikaan. Näin siksi koska teko tapahtui kymmenen vuotta aiemmin kuin määräajan pidentämistä koskeva lainsäädäntö tuli voimaan. Lisäksi korkein oikeus linjasi vuonna 2007, ettei lain soveltaminen ennen vuotta 2006 tapahtuneisiin rikosepäilyihin ole mahdollista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat