Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salon arvokuljetusryöstöyritys käräjille vasta syksyllä – vangitut ovat olleet kuulusteluissa vaitonaisia

Kotimaa
 
Roni Lehti / lehtikuva
Salon arvokuljetusauton ryöstöyrityksen vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin 11. maaliskuuta.
Salon arvokuljetusauton ryöstöyrityksen vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin 11. maaliskuuta. Kuva: Roni Lehti / lehtikuva
Fakta

Ryöstöyritys moottoritiellä

 Aseistautuneet ja naamioituneet ryöstäjät iskivät G4S Suomi -yhtiön arvokuljetukseen Helsingin ja Turun välisellä moottoritiellä helmikuussa. He sulkivat moottoritien sytyttämällä auton palamaan.

 Ryöstäjät käyttivät ryöstötilanteessa ainakin kahta pakettiautoa, kuorma-autoa ja henkilöautoa.

 Ryöstäjät ampuivat arvokuljetusautoa tuulilasiin ja pakottivat kuljettajan ulos. Saalista he eivät saaneet autosta ulos.

 Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi viime kuussa neljä miestä. Kolmella vangitulla on tuomioita vakavista rikoksista. Yksi oli toteuttamassa Suomen pankin ryöstöä vuonna 2007. Toinen oli mukana arvokuljetusryöstöyrityksessä Loimaalla 2011. Kolmannella miehellä on tilillään huumausainerikoksia.

Salossa tapahtuneen arvokuljetusryöstöyrityksen oikeuskäsittely alkaa todennäköisesti aikaisintaan syksyllä. Aseistautuneet henkilöt yrittivät ryöstää arvokuljetusauton Turku-Helsinki-moottoritiellä Salon Suomusjärvellä 25. helmikuuta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi viime kuussa neljä miestä epäiltyinä törkeän ryöstön yrityksestä. Heitä vastaan pitää nostaa syyte viimeistään heinäkuun alussa. Tutkinnanjohtaja Kimmo Heinonen keskusrikospoliisista arvioi, että syytteen nostolle haetaan jatkoaikaa. Näin ollen oikeuskäsittely alkaa aikaisintaan myöhemmin syksyllä.

”Tämä on niin laaja kokonaisuus, että tutkinnassa menee aikaa. Tutkinta on nyt edennyt rauhallisin askelein, mutta koko ajan olemme kuitenkin päässeet eteenpäin, rikoskomisario Heinonen sanoo.

Poliisi pidätti viime kuussa viisi miestä epäiltynä arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä. Neljä miehistä pidätettiin pääkaupunkiseudulla ja yksi Salossa. Poliisi päätyi kuitenkin esittämään vain neljän miehen vangitsemista. Viides mies on edelleen epäiltyjen listalta.

”Katsoimme, että hänen vangitsemisensa edellytykset eivät täyttyneet. Hänen asemansa on toistaiseksi rikoksesta epäilty, mutta hän saattaa vapautua epäilyistä kokonaan”, Heinonen sanoo.

Kolmella vangituista miehistä on tuomioita vakavista rikoksista kuten arvokuljetusryöstöstä. Yksi miehistä oli suunnittelemassa ja toteuttamassa Suomen Pankin rahakuljetusryöstöä Turussa vuonna 2007.

Heinonen kertoo, että vangitut ovat olleet kuulusteluissa vaitonaisia.

”Sanotaan näin, että he ovat käyttäneet oikeuttaan olla pahentamatta omilla kertomuksillaan tilannettaan. Eivät he ole kauheasti meidän kysymyksiin vastailleet, eivät ainakaan meidän toivomalla tavalla”, Heinonen sanoo.

Tutkinnanjohtaja on itsekin vaitonainen, sillä useita ryöstöön osallistuneita on edelleen vapaalla jalalla. Poliisi epäilee, että ryöstöyritykseen osallistui seitsemästä kymmeneen henkilöä.

”Uusia pidätyksiä ei ole tehty, mutta en halua kommentoida sitä, onko pidätyksiä näköpiirissä”, Heinonen sanoo.

Kaksi vangituista on jo pyytänyt käräjäoikeutta käsittelemään vangitsemisasiansa uudelleen. Toinen viime perjantaina ja ensimmäinen jo toissa viikolla. Käräjäoikeus jatkoi molempien vangitsemista.

Moottoritieryöstö kuohutti helmikuussa – video näyttää tapahtumapaikat
Moottoritieryöstö kuohutti helmikuussa – video näyttää tapahtumapaikat
Helmikuinen arvokuljetuksen ryöstöyritys Salon Kiikalassa oli poikkeuksellinen Suomen oloissa. Minuutin mittainen video näyttää tapahtumapaikat.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat