Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampere haluaa pidemmät ratikat ja 40 vuoden käyttöiän – hanke ratkeaa syksyllä

Tampere aloittaa uudelleen raitiovaunujen hankinnan ja hakee nyt toista kertaa sille soveltuvinta raitiovaunua niiden valmistajilta.

Kotimaa
 
Tampereen kaupunki / IDIS Design Oy
Havainnekuva raitiovaunusta kesäisellä Insinöörinkadulla Tampereen Hervannassa.
Havainnekuva raitiovaunusta kesäisellä Insinöörinkadulla Tampereen Hervannassa. Kuva: Tampereen kaupunki / IDIS Design Oy

Tampere

Tampere aloittaa uudelleen raitiovaunujen hankinnan ja hakee nyt toista kertaa sille soveltuvinta raitiovaunua niiden valmistajilta.

Kaupunki valitsi jo kertaalleen jatkoon muun muassa suomalaisen Transtechin ja espanjalaisia valmistajia, mutta tarpeet muuttuivat matkan varrella. Kaupunki muun muassa haluaakin nyt aiempaa pidemmät vaunut. Siksi valmistajille haluttiin antaa uusi mahdollisuus, jotta kilpailu olisi kaikille tasapuolinen.

Kaupunki ilmoitti asiasta maanantaina. Lopullinen tarjouspyyntö julkaistaan juhannusviikolla ja tarjoukset tulee jättää elokuun alkupuolella. Viimeksi siihen osallistui kaksitoista valmistajaa, joista valittiin lopulta neljä vaiheittaisen prosessin jälkeen.

Nyt Tampere haluaa 15–20 vaunua ja kaikki niihin liittyvät huollot, koulutukset ja varaosat. Niiden tulee olla kahteen suuntaan ajettavia ja matalalattiaisia. Pituustavoite on 37 metriä, mutta tarvittaessa niitä pitää voida pidentää 47 metriin asti. Ne olisivat siis paljon Helsingin vaunuja pidemmät.

Niiden käyttöikä olisi neljäkymmentä vuotta. Optiona olisi myös viiden tai jopa neljänkymmenen lisävaunun tilaus.

Tampereen kaupunginvaltuusto ratkaisee lokakuussa koko hankkeen kohtalon. Alustavan suunnitelman mukaan Hervannan ja keskustan välillä liikennöitäisiin raitiovaunuilla vuonna 2021. Reitti keskustasta länteen valmistuisi tästä muutaman vuoden kuluttua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat