Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isä usutti 2-vuotiasta tytärtään lyömään apinalelua – pariskunta sai sakot kiihottamisesta kansan­ryhmää vastaan

Miehelle maksettavaa tuli 300 euroa ja naiselle 240 euroa. Lisäksi he menettivät tablettikoneen valtiolle rikoksentekovälineenä.

Kotimaa
 

Äänekoskelainen pariskunta tuomittiin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan heidän tehtyään videon, jossa mies usutti parivuotiasta lasta lyömään apinapehmolelua. Samalla mies kyseli lapselta, mitä pakolaiselle tehdään ja annetaanko sille turpaan.

Nainen kuvasi alle minuutin kestävän videon, ja molemmat latasivat videon julkisille Facebook-tileilleen.

Asiasta nousi pieni kohu viime syksynä. Videota katsottiin yli 300 000 kertaa ja se levisi myös Youtubeen.

Mies sai 50 päiväsakkoa ja nainen 40. Miehelle maksettavaa tuli 300 euroa ja naiselle 240 euroa. Lisäksi he menettivät tablettikoneen valtiolle rikoksentekovälineenä.

Tuomio luettiin salissa. Keski-Suomen käräjäoikeus piti tekoa moitittavana, koska lasta käytettiin väkivallalla uhkaamisen välikappaleena. Käräjätuomari huomioi miehen rikostaustan ja ihmetteli, miten mies kehtasi jeesustella sillä, että videossa olisi ollut kyse vain puolustautumisesta.

Tuomari totesi, ettei ollut epäselvää, missä tarkoituksessa video oli tehty, kun huomioon otettiin esimerkiksi miehen tausta pakolaisvastaisessa Facebook-ryhmässä.

Oikeudenkäynnissä nainen ja mies myönsivät teon pääosin. Naisen puolustus sanoi, ettei kyse ollut pakolaisten uhkaamisesta tai solvaamisesta eikä se ainakaan ollut tahallista.

Mies kertoi, että video oli huumorilla tehty ja kyse oli vain puolustautumisopettelusta. Lapsi oli noin kaksivuotias.

”Ihmisen pitää puolustautua, jos joku hyökkää. Virhe oli se, että oli nimetty se pakolainen”, mies kertoi salissa.

Hänellä ei ollut avustajaa.

Mies kertoi myös, että siihen aikaan syksyllä ”joka tuutista” tuli tietoa pakolaisten hyökkäyksistä.

Syyttäjä esitti näyttönä myös sen, että mies on ylläpitäjänä Facebook-ryhmässä, jonka nimi on Pidetään Suomi puhtaana. Sen sisältö on pakolaisvastaista.

Syyttäjä vaatii tablettitietokonetta, jolla video tehtiin, valtiolle menetetyksi rikoksentekovälineenä. Nainen vastusti syyttäjän vaatimusta.

Syyttäjä vaatii pariskunnalle sakkorangaistusta 30–50 päiväsakon verran, miehelle hieman enemmän. Moitittavuutta lisäsi syyttäjän mukaan se, että videolla on mukana lapsi ja että videolla puhutaan väkivallasta.

Naisen puolustus huomautti, että pariskunta on jo saanut kovan rangaistuksen, koska heidän lapsensa otettiin huostaan tapauksen jälkeen.

Videosta tehtiin parikymmentä lastensuojeluilmoitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat