Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikoon sairaalaan juuttuneelle suomalaisnaiselle kerätty 45 000 euroa – Finnmatkojen myymän vakuutuksen ehdoissa epäselvyys

Kotimaa
 
Tiina-Maria Aalto on yrittänyt saada lainaa äitinsä hoitokulujen ja kotimatkan maksamiseksi muun muassa Facebookin kautta.
Tiina-Maria Aalto on yrittänyt saada lainaa äitinsä hoitokulujen ja kotimatkan maksamiseksi muun muassa Facebookin kautta.

Meksikoon sairaalaan juuttuneen suomalaisen naisen tilanne ei ole kohentunut toivotusti. Nainen sai runsas kaksi viikkoa sitten sydäninfarktin kesken Meksikon Cancuniin suuntautuneen lomamatkan.

HS uutisoi perjantaina, että naiselle matkavakuutuksen myöntänyt Allianz kieltäytyi maksamasta naisen hoitoa tai ambulanssilentoa kotiin sillä perusteella, että nainen sairastaa keuhkoahtaumatautia.

Äiti oli ostanut Allianzin matkavakuutuksen matkatoimisto Finnmatkojen sivuilta. Finnmatkat on tapauksen tultua julki muuttanut matkavakuutusten markkinointia. Verkkosivuille on viime sunnuntaina lisätty teksti, joka kehottaa tutustumaan vakuutusehtoihin huolella, jos asiakkaalla on olemassa olevia sairauksia.

”Saimme Meksikon erittäin valitettavan tapauksen uutisoinnin jälkeen runsaasti palautetta asiakkailta verkkosivujen sisällöstä. Ohjeistin itse, että sivuilla ohjeistusta parannetaan olemassa olevien sairauksien osalta”, Finnmatkojen maajohtaja Tiina Sirén sanoo.

Myös Finnmatkojen sivuilla linkin takana olevissa vakuutusehdoissa on kuitenkin epäselvyys. Ehtojen kansilehdellä lukee näin: ”Kaikkia olemassa olevia sairauksia ei korvata. Katso sivu 4.”

Sivulla neljä puhutaan kuitenkin ihan muista asioista. Sivulla kolme sen sijaan kerrotaan, ettei vakuutus korvaa olemassa olevan sairauden hoitoa, jos sen tilassa on tapahtunut muutoksia kahden kuukauden aikana.

Sirén kuulee asiasta HS:ltä.

”Vakuutusyhtiö vastaa tästä materiaalista, mutta meidän pitää olla sinne yhteydessä, että tämä kohta muutetaan”, Sirén sanoo.

Finnmatkat vaihtoi viime kesänä vakuutusyhtiökumppania. Viime heinäkuuhun asti Finnmatkat myi vakuutusyhtiö Eurooppalaisen vakuutuksia. Heinäkuun alun jälkeen sivuilla on myyty saksalaisen Allianzin vakuutuksia.

Infarktin saanut nainen on yhä tehohoidossa Cancunin kunnallisessa sairaalassa. Tyttären Tiina-Maria Aallon mukaan potilasta ei ole saatu vieroitettua hengityskoneesta yrityksistä huolimatta. Tiistai-aamuna Suomen aikaa hänelle tehtiin trakeostomia eli reikä henkitorveen, jonka kautta hengitystä voidaan avustaa.

”Haluaisin kiittää sairaalaa äidin hyvästä hoidosta. Henkilökunnan omistautuminen on ollut koskettavaa”, Aalto kertoo.

Aalto käynnisti heti kielteisen vakuutuskorvauspäätöksen jälkeen Facebookissa kampanjan saadakseen lainarahaa äidin ambulanssilentoa varten. Yli 100 000 euroa maksavan ambulanssilennon kustannuksista on saatu kasaan noin 45 000 euroa.

”Lainasummat ovat olleet keskimäärin 10–200 euron suuruisia. Olemme vedonneet toistaiseksi tuloksetta kymmeniin hyväntekeväisyysjärjestöihin saadaksemme loppurahoituksen lennolle. Lennon hinta-arvio ylittää 100 000 euroa”, Aalto kertoo.

HS kertoi perjantaina, että Allianzin vakuutuksen ehdot poikkeavat suomalaisten vakuutusyhtiöiden matkavakuutuksista ja esimerkiksi Eurooppalaisen matkavakuutuksesta.

Suomalaiset vakuutukset korvaavat usein olemassa olevan sairauden äkillisestä pahenemisesta johtuvan ensiapuluonteisen hoidon, esimerkiksi sydäninfarktin kiireellisen hoidon. Korvaus edellyttää, että vanha sairaus on ollut hyvässä hoitotasapainossa ja sairauden tutkimukset eivät ole olleet matkalle lähtiessä kesken.

Allianzin vakuutusehdoissa ei mainita ensiapuluonteisen hoidon korvauksesta mitään.

Finnmatkat on osa saksalaista TUI-konsernia.

Vasemmalla ruutukaappaus Finnmatkojen sivustolta 25. maaliskuuta ja oikealla 5. huhtikuuta.
Vasemmalla ruutukaappaus Finnmatkojen sivustolta 25. maaliskuuta ja oikealla 5. huhtikuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat