Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Särkänniemi: Delfiinien siirto on viivästynyt eläinten hyvinvoinnin vuoksi – ”Nopeita ratkaisuja olisi jo löytynyt”

Toistaiseksi delfinaarion delfiinit Veera, Delfi, Leevi ja Eevertti asustelevat edelleen Särkänniemessä, ja niiden kouluttajat pitävät niille yllä päivärutiinia ja järjestävät niille virikkeellistä toimintaa.

Kotimaa
 
Särkänniemi kertoi 2015 lakkauttavansa delfinaarion: "Tämä oli raskas päätös"
Särkänniemi kertoi 2015 lakkauttavansa delfinaarion: "Tämä oli raskas päätös"
Särkänniemen huvipuisto ilmoitti lokakuussa 2015 sulkevansa delfinaarion ja siirtävänsä sen neljä delfiiniä johonkin toiseen delfinaarioon tai merieläinlaitokseen. Toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan "päätös oli raskas, mutta ainoa oikea". Toimittaja: Mark Autio.
Fakta

Särkänniemen delfinaario

 Särkänniemen delfinaario aloitti toimintansa vuonna 1985. Silloin sinne siirrettiin viisi Meksikonlahdelta pyydystettyä pullonokkadelfiiniä.

 Nykyisin Särkänniemessä on neljä delfiiniä. Niistä Veera ja Delfi ovat alkuperäisiä asukkaita, kun taas Leevi ja Eevertti ovat syntyneet Särkänniemessä.

 Tampereen Särkänniemi Oy:n hallitus päätti viime lokakuussa, että yhtiö lopettaa delfinaarioliiketoiminnan ja sulkee delfinaarion. Sen jälkeen delfinaariossa on keskitytty eläinten siirtoon liittyviin valmisteluihin.

  Delfinaariolta vapautuviin tiloihin on tulossa Superpark-sisäaktiviteettipuisto.

Tampere. Delfiinien muutto pois elämyspuisto Särkänniemestä on viivästynyt, koska hankkeessa on asetettu etusijalle eläinten hyvinvointi, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

”Tämä prosessi on vienyt enemmän aikaa kuin aiemmin ehkä suunniteltiin, koska haluamme löytää eläinten kannalta mahdollisimman hyvän ratkaisun”, Seppälä sanoo.

Seppälän mukaan erilaisia vaihtoehtoja tai ratkaisuja delfiinien siirtämiseksi on jo ollut tarjolla, mutta ne eivät ole olleet eläinten kannalta tyydyttäviä.

”Jos olisimme halunneet vain nopeita ratkaisuja, niitä olisi jo löytynyt.”

Aamulehden mukaan delfiineistä olisi tehty jopa ostotarjouksia.

Toistaiseksi delfinaarion delfiinit Veera, Delfi, Leevi ja Eevertti asustelevat edelleen Särkänniemessä, ja niiden kouluttajat pitävät niille yllä päivärutiinia ja järjestävät niille virikkeellistä toimintaa.

Särkänniemi ilmoitti lokakuussa sulkevansa delfinaarionsa. Ratkaisun taustalla vaikuttivat tappiollisuus ja kielteiseksi muuttunut mielipideilmasto. Näytökset keskeytettiin heti ilmoituksen tultua. Suunnitelmissa oli, että delfiinit siirretään johonkin eurooppalaiseen delfinaarioon tai vastaavaan merieläinlaitokseen. Jo seuraavana päivänä Särkänniemi tiedotti, että delfinaariolta vapautuviin tiloihin tulee Superpark-sisäaktiviteettipuisto.

Sittemmin Särkänniemi on suosinut delfiiniasioista pidättyväistä tiedotuslinjaa. Delfiinien kohtalosta ja määränpäästä on liikkunut erilaisia huhuja, mutta Särkänniemestä niitä ei ole ryhdytty kommentoimaan. ”Me kerromme lisää sitten, kun meillä on oikeasti jotain kerrottavaa”, Seppälä toteaa.

Seppälä uskoo, että delfiinit lähtevät Tampereelta kevään aikana.

Sisäaktiviteettipuiston rakentaminen delfinaarion tiloihin alkaa, kun eläimet on saatu siirrettyä. Toistaiseksi delfinaariossa ei ole tehty mitään sen muutostöihin liittyviä remontteja, vaan vain tavallisia vuosittaisia, rakennuksen kunnon ylläpitoon liittyviä töitä.

Superparkin toimitusjohtajan Juha Tanskasen mukaan tiedossa ei vielä ole päivämääriä, milloin sisäaktiviteettipuiston rakennustyöt voisivat alkaa. Kuitenkin aiemmin tavoite oli, että jo kesäkuussa juhlittaisiin avajaisia.

”Me olemme valmiudessa, ja menemme sisään, kun Särkänniemi ilmoittaa meille, että pääsemme sinne”, Tanskanen sanoo.

Superparkilla on entuudestaan sisäaktiviteettipuistot Oulussa, Turussa, Vantaalla ja Vuokatissa. Ne tarjoavat kävijöilleen monenlaista liikunnallista toimintaa ja viihdettä, kuten erilaisia pelejä, trampoliineja, kiipeilyä ja liukumäkiä.

Särkänniemen delfiininhoitajat jatkavat työtään delfiinien kanssa, kunnes ne on saatu siirrettyä. Sen jälkeen he siirtyvät muihin tehtäviin Särkänniemen alueella. Toimitusjohtaja Seppälä harmittelee, että delfiininhoitajien saama koulutus ja taidot menevät paljolti hukkaan.

”Hehän ovat todella päteviä delfiininhoitajia. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme hyödyntämään heidän ammattitaitoaan ja tarjoamaan heille mielekkäitä työtehtäviä.”

Jukka Rapo
Toistaiseksi Särkänniemen delfinaarion delfiinit Leevi (kuvassa), Veera, Delfi, ja Eevertti asustelevat edelleen Särkänniemessä.
Toistaiseksi Särkänniemen delfinaarion delfiinit Leevi (kuvassa), Veera, Delfi, ja Eevertti asustelevat edelleen Särkänniemessä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat