Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini arvostelee Nordeaa – ”Veroparatiisin syöttäminen on moraalista rappiota”

”Nordealta katosi kaikki uskottavuus toimia asuntovelallisen asialla”, kirjoittaa ulkoministeri Timo Soini (ps) blogissaan. Opposition kansanedustaja Timo Harakka (sd) sen sijaan syyttää hallitusta ”silmien sulkemisesta” veroparatiiseilta.

Kotimaa
 
Mielikuvitusfirmoja, hatusta vedettyjä investointeja – näin veronkierto toimii
Mielikuvitusfirmoja, hatusta vedettyjä investointeja – näin veronkierto toimii
Yritykset ja niiden omistajat maksavat takaisin kansalaisille osuuden voitoistaan verojen muodossa. Jos siltä haluaa välttyä, on aika tarttua puhelimeen ja soittaa veroparatiisin. Tämä lyhyt video kertoo, mitä veronkierto on.

Panaman tietovuoto on kirvoittanut voimakkaita reaktioita suomalaisissa poliitikoissa. Ulkoministeri Timo Soini (ps) arvosteli kovin sanoin Nordeaa blogissaan tiistaina.

”Veroparatiisin syöttäminen on moraalista rappiota. Nordealta katosi kaikki uskottavuus toimia asuntovelallisen asialla”, kirjoittaa Soini.

Yle julkaisi sunnuntaina ja maanantaina yksityiskohtia maailman suurimmasta tietovuodosta, jonka mukaan muun muassa sadat suomalaiset ovat perustaneet hallintayhtiöitä Panamaan. Vuodetuista asiakirjoista käy ilmi, että Nordea on ollut mukana perustamassa Panaman-yhtiöitä.

Veroparatiisiyhtiön perustaminen ei ole laitonta, mutta sen käyttö rikollisiin tarkoituksiin on.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kirjoitti Twitter-tilillään maanantaina: ”Verojen maksaminen kotimaahan on kunnia-asia. Veroparatiisien kitkemiseen tarvitaan myös EU:n yhteisiä ja määrätietoisia toimia.”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö penäsi konkreettisia toimia veroparatiisien ja harmaan talouden kitkemiseksi blogissaan maanantaina.

”Harmaa talous ja veroparatiisit on otettava vakavasti muuallakin kuin puheissa”, kirjoitti Niinistö. Hänen mukaansa poliittinen oikeisto europarlamentissa ja jäsenmaissa on ”jarruttanut veronvälttelyyn ja aggressiiviseen verokilpailuun puuttumista.”

Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsen Timo Harakka (sd) kritisoi hallitusta ”silmien sulkemisesta” veroparatiiseilta tiedotteessa maanantai-iltana.

”Eduskunnan tiedossa on, että myös suomalaiset yritykset välttelevät suomalaista verotusta konsernivähennysten, siirtohinnoittelun ja muiden rahoitusoperaatioiden keinoin. Veronmenetys on kymmeniä, ellei satoja miljoonia euroja”, kirjoittaa Harakka.

Harakka myös arvosteli hallituksen jo kaatunutta hanketta hallintarekisteristä, joka piilottaisi omistukset.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Ulkoministeri Timo Soini.
Ulkoministeri Timo Soini.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat