Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vakuutusyhtiö pyörsi päätöksensä – Meksikoon juuttunut suomalaisnainen pääsee ambulanssilennolla kotiin

Suomalainen nainen sai runsaat kaksi viikkoa sitten lomamatkalla Meksikossa sydäninfarktin. Matkavakuutuksen myöntänyt Allianz kieltäytyi ensin korvaamasta naisen hoitoa tai kotimatkaa. Vakuutuksen myi matkatoimisto Finnmatkat, joka on sittemmin muun muassa muuttanut markkinointimateriaaliaan.

Kotimaa
 
Vakuutusyhtiö ei ollut valmis korvaamaan Meksikossa sairastuneen sairaalahoitoa tai ambulanssilentoa, HS kertoi 2. huhtikuuta.
Vakuutusyhtiö ei ollut valmis korvaamaan Meksikossa sairastuneen sairaalahoitoa tai ambulanssilentoa, HS kertoi 2. huhtikuuta.
Tästä on kyse

Auttamishalu heräsi

 Lomamatkalla ollut nainen sai sydäninfarktin Meksikossa runsaat kaksi viikkoa sitten.

 Vakuutusyhtiö päätti viikon kuluttua olla korvaamatta hoitoa tai naisen kotiinkuljetusta.

 Naisen tytär avasi Facebookissa kampanjan, jonka kautta hän on pyytänyt suomalaisilta lainaa äidin saamiseksi ambulanssilennolla kotiin.

 Tiistaihin mennessä kampanja oli tuottanut noin 45 000 euroa laina- tai lahjoitusrahaa.

Vakuutusyhtiö Allianz on pyörtänyt kielteisen korvauspäätöksensä Meksikossa sairastuneen naisen kohdalla. Sydäninfarktin runsaat kaksi viikkoa sitten saanut suomalaisnainen lennätetään ambulanssilennolla kotiin vakuutusyhtiön kustannuksella.

Allianz korvaa myös naisen Meksikossa saaman hoidon ja kaikki muut perheelle koituneet kustannukset. Syynä päätöksen pyörtämiselle oli matkatoimisto Finnmatkojen myymän matkavakuutuksen ehtojen epäselvyys. Finnmatkat vahvisti asian HS:lle.

HS paljasti aiemmin tiistaina, että matkavakuutuksen ehdoissa oli epäselvyyttä liittyen olemassa olevan sairauden korvattavuuteen. Ehtojen kansilehdellä asiakas ohjattiin hakemaan tietoa väärältä sivulta. Tiistai-iltaan mennessä virhe oli korjattu.

Finnmatkat myös muutti matkavakuutuksen markkinointimateriaaliaan HS:n kerrottua naisen tapauksesta viime perjantaina. Alkuperäisessä markkinointimateriaalissa ei varoitettu olemassa olevien sairauksien tuomista rajoituksista vakuutuksen kattavuuteen.

Meksikon Cancuniin lomalle matkustanut nainen sai runsaat kaksi viikkoa sitten sydäninfarktin ja joutui tehohoitoon kalliiseen yksityissairaalaan, Hospiten International Cancuniin.

Hoitopaikan valitsi matkavakuutuksen äidille myynyt saksalainen Allianz. Yhtiö kuitenkin pyörsi viikon kuluttua alustavan korvauspäätöksen ja kieltäytyi maksamasta hoitokuluista senttiäkään tai ambulanssilentoa Suomeen.

Vakuutus oli otettu matkan järjestäjän eli Finnmatkojen verkkosivujen kautta. HS kertoi tapauksesta viime perjantaina.

Naisen tyttären Tiina-Maria Aallon mukaan vakuutusyhtiö vetosi siihen, että 59-vuotias äiti sairastaa keuhkoahtaumatautia ja katsoo sen olevan sydänkohtauksen taustalla. Perheelle esitettiin yksityissairaalasta 80 000 dollarin eli noin 70 000 euron lasku.

Äiti siirrettiin kielteisen vakuutuspäätöksen jälkeen hoitoon Cancunin kunnalliseen sairaalaan. Hänelle ei ole tehty pallolaajennusta, joka on yleensä sydäninfarktin ensisijainen hoito.

Naisen vointi ei ole parantunut toiveiden mukaisesti, vaan hän on yhä hengityskoneessa. Tiistaiaamuna hänelle tehtiin trakeostomia eli reikä henkitorveen.

Vanhojen sairauksien hoidon korvauksia on matkavakuutuksissa yleisesti rajoitettu. Kuitenkin sairauden äkillisestä pahenemisesta aiheutuva ensiapuluonteinen sairaanhoito yleensä korvataan suomalaisten vakuutusten mukaan.

Edellytyksenä on, että sairaus on ollut hyvässä hoitotasapainossa, eikä esimerkiksi siihen liittyviä tutkimuksia ole ollut kesken ennen matkalle lähtöä.

Allianzin vakuutusehdot poikkeavat useimpien suomalaisten vakuutusten ehdoista juuri tältä osin.

Tiina-Maria Aalto käynnisti maaliskuun lopussa Facebook-kampanjan, jolla hän keräsi lainarahaa äidin kotiuttamista varten. Tiistaihin mennessä rahaa oli kertynyt noin 45 000 euroa. Ambulanssilento Suomeen olisi maksanut yli 100 000 euroa.

Ulkoministeriön konsuliyksikkö on tehnyt jatkuvasti töitä tilanteen selvittämiseksi Meksikossa. Meksikon lähetystö ja Cancunin kunniakonsuli ovat muun muassa auttaneet neuvotteluissa jättilaskua perivän yksityissairaalan kanssa.

Valtio ei kuitenkaan maksa tai edes anna lainaa ambulanssilentoja varten. Se on erikseen kielletty konsulipalvelulain perusteluissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat