Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen pormestari Nokian irtisanomisista: ”Tässä tilanteessa toivoisi jo käännettä parempaan suuntaan”

Kotimaa
 
Rami Marjamäki
Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen
Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen Kuva: Rami Marjamäki

Tampere

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen pitää erittäin valitettavina uutisia Tampereelle kohdistuvista vähennyksistä. Nokian vähennykset saattavat tarkoittaa 300 ihmisen vähennystä yhtiön 900:sta Tampereella työskentelevästä työntekijästä.

Täysin yllätyksenä hän ei silti uutisia pitänyt.

”Meillä on korkea työttömyysprosentti jo muutenkin. Se on noin 18,2. Liian korkea se on. Tässä tilanteessa toivoisi jo käännettä parempaan suuntaan”, Ikonen sanoo.

”Meillä on jo aiemmissa vastaavissa tapauksissa kertynyt toimintamalleja, joita nyt otamme taas käyttöön.”

Ikonen uskoo, että esimerkiksi Nokialta lähteville it-osaajille on kaikesta huolimatta kysyntää työmarkkinoilla. Hän myös haluaisi pitää osaajat kaupungissa. Kaikkien viime vuosien irtisanomisuutisten rinnalle on myös noussut uutta toimintaa.

”On tullut nousevia uusia yrityksiä ja on ollut hyvä pöhinä päällä. Tässä on ollut sellainen kahtiajakautunut tunnelma, toisaalta on tätä rakennemuutosta, mutta toisaalta myös lupaavaa innovaatiotoimintaa”, hän pohtii.

Kaupunkikehitysjohtaja Kari Kankaala sanoo, että olennaista kaupungin kannalta on se, minkä tyyppisiä osaajia vähennys koskee, siis it-osaajia vai erilaisia tukitoimintoja pyörittäviä ihmisiä.

”Toistaiseksi olemme selvinneet it-osaajien massairtisanomisista aika hyvin. He ovat työllistyneet hyvin ja perustaneet yrityksiä. Nokialta ja Microsoftilta lähteneistä ihmisistä ei ole jäänyt sellaista blokkia, joka etsisi töitä. Päinvastoin, tietyntyyppisistä osaajista on pulaa ja heille on kysyntää”, Kankaala sanoo.

”Mutta onhan se lukumäärä tämän kokoiseen kylään mahdottoman iso, kun työttömyys on korkea jo nyt.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat