Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ala-asteen oppilas sytytti tulipalon kouluun Saarijärvellä

Koulusta evakuoitiin 400 oppilasta, vahingot jäivät vähäisiksi.

Kotimaa
 

Saarijärvellä Herajärven koulussa keskiviikkona syttynyt tulipalo osoittautui tahallaan sytytetyksi. Sisä-Suomen poliisin mukaan sytyttäjä on ala-asteikäinen koulun oppilas.

Palon alkuja oli kaksi, toinen WC:n paperiroskakorissa ja toinen yläkerran käytävällä olleessa siivouskärryssä. Palo ei ehtinyt edetä syttymispaikoistaan, mutta savua muodostui runsaasti.

Poliisin mukaan palojen sytyttäjän henkilöllisyys on selvillä, ja hänet on kuulusteltu.

Yksin toiminut oppilas ei ole osannut kertoa syytä menettelylleen, mutta hän on jälkeenpäin ymmärtänyt tehneensä väärin. Asian käsittely on oppilaan osalta siirtynyt lastensuojeluviranomaisille.

Hätäkeskus sai hälytyksen koulupalosta Saarijärvellä keskiviikkona kello 13.25.

Herajärven koulu tyhjennettiin, ja yhteensä 400 oppilasta ja opettajaa evakuoitiin läheiseen monitoimitaloon. Pelastuslaitoksen mukaan kaikkiaan 15 koulussa ollutta altistui savulle. Suurin osa hoidettiin ensihoidossa paikan päällä, mutta kuusi vietiin tarkastukseen savuoireiden vuoksi.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Jaakko Heinosen mukaan henkilökunta suoritti alkusammutuksen ja evakuoi oppilaat. ”Poistuminen sujui mallikkaasti. Tilannetta oli harjoiteltu”, Heinonen kertoo.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi sammutusraivaus ja tilojen tuulettaminen. Viranomaiset tarkistavat torstaina, voiko kaikkia tiloja käyttää turvallisesti.

Aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi. ”Savuvahinkoja siellä tuli”, Heinonen toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat