Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen valtuusto­ryhmät paheksuvat Kiemungin kirjoituksia: ”Mieli­piteet ovat avoimen viha­mielisiä, ihmis­arvoa alentavia”

Ryhmäpuheenjohtajien mukaan varavaltuutettu Terhi Kiemunki on ylittänyt räikeästi sopivan käytöksen rajat.

Kotimaa
 
Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Terhi Kiemunki Rajat kiinni! -kansanliikeen järjestämässä mielenilmaisussa naisrauhan puolesta Tampereella Tampere-talon edustalla 23. tammikuuta 2016.
Terhi Kiemunki Rajat kiinni! -kansanliikeen järjestämässä mielenilmaisussa naisrauhan puolesta Tampereella Tampere-talon edustalla 23. tammikuuta 2016. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Tampere

Viisi Tampereen kaupunginvaltuuston ryhmäpuheenjohtajaa on laatinut yhteisen kannanoton, jolla he paheksuvat perussuomalaisen varavaltuutetun Terhi Kiemungin julkisuudessa ryöpytettyä kirjoittelua. Ryhmäpuheenjohtajien mukaan Kiemungin sosiaaliseen mediaan ja blogiin kirjoittamat mielipiteet eivät sovi useita luottamustoimia hoitavalle henkilölle.

”Mielipiteet ovat avoimen vihamielisiä, ihmisarvoa alentavia ja ylittäneet räikeästi sopivan käytöksen rajan. Kiemunki on ottanut asiattoman ja pilkallisen kommentointinsa kohteeksi myös lapset”, ryhmäpuheenjohtajat moittivat.

”Hän halventaa kannanotoissaan ihmisiä etnisen taustan ja uskonnon perusteella, ja siten lietsoo perusteetonta pelkoa ja ennakkoluuloja”, kannanotto toteaa.

Kiemunki kirjoitti palmusunnuntaina Facebookiin päivityksiä, joissa hän kyseli, onko ”muslimipenskojen” virpominen merkki heidän kotoutumisestaan, ja harmitteli, ettei hänellä ollut antaa virpojille kondomeja. Tämän jälkeen hän laati islaminuskosta Uuden Suomen blogiinsa kärjekkään kirjoituksen, jonka ylläpito pian poisti.

Valtuustoryhmien puheenjohtajien kannanoton ovat allekirjoittaneet kokoomuksen ja rkp:n ryhmän puheenjohtaja Leena Kostiainen (kok), sosiaalidemokraattien Pekka Salmi, vihreiden Anna-Kaisa Heinämäki, vasemmistoliiton Mikko Aaltonen ja Kristillisdemokraattien Satu Sipilä. He edustavat 52:ta valtuutettua kaupungin 67 valtuutetun joukosta.

Ryhmäpuheenjohtajat muistuttavat, että Tampereen kaupunki ja sen toimijat ovat sitoutuneet rasismin kitkemiseen ja ennalta ehkäisyyn.

”Me valtuustoryhmien puheenjohtajat haluamme sitoutua kaikella tapaa näiden tavoitteiden edistämiseen”, he toteavat.

Ryhmänjohtajien mukaan maahanmuuttoon liittyvä laaja-alainen keskustelu on tarpeellista ja monenlaisia mielipiteitä voi esittää, mutta avoimen vihamieliset ja pilkkaavat kirjoitukset ja kannanotot eivät ole vastuullista ja sopivaa käytöstä.

Kiemungin kirjoittelu on tuomittu laajasti myös perussuomalaisten keskuudessa. Sunnuntaina Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallitus erotti hänet varapuheenjohtajan tehtävästä, mutta hän jatkoi piirihallituksessa rivijäsenenä. Hän on edelleen myös kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat