Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV:n Studio Kulmapöydän suora lähetys kello 12.15: Vietkö sittenkin Suomea Natoon, Matti Vanhanen?

Keskustan todennäköinen presidenttiehdokas Matti Vanhanen saapuu suoraan lähetykseen puhumaan muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Kotimaa
 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, entinen pääministeri Matti Vanhanen ilmoitti äskettäin pyrkivänsä toistamiseen Suomen presidentiksi. Päätös ehdokkuudesta vuonna 2018 pidettävissä vaaleissa tehdään kesäkuussa keskustan puoluekokouksessa.

Vanhanen pohjusti ilmoitustaan julkaisemalla helmikuussa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kirjan, jossa hän pohtii avoimesti Suomen jäsenyyttä sotilasliitossa.

Vanhanen on tunnettu Nato-jäsenyyden vastustaja.

HSTV:n suorassa lähetyksessä tänään perjantaina kello 12.15 kysytään, olisiko presidentti Vanhanen sittenkin viemässä Suomea Natoon? Missä olosuhteissa hän näin tekisi?

Vanhanen on sanonut, että Venäjästä on puhuttava oikeilla termeillä, mutta ymmärrettävä sen vaikuttimet.

Mitä ne ovat? Onko Venäjä laajentumishaluinen imperiumi? Miksi se toimii niin kuin toimii ja miten Suomen pitäisi siihen reagoida?

Kaikkea tätä pohditaan suorassa lähetyksessä.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan lisäksi keskustelemme muun muassa Vanhasen puoluetoverin, pääministeri Juha Sipilän haasteista.

Entisenä pääministerinä Vanhanen voi kertoa, miksi asiat etenevät usein niin hitaasti. Esimerkiksi Sipilän vastuulla oleva valtionyhtiöstrategia on jo puoli vuotta myöhässä.

Kaipaako valtioneuvoston johtamisjärjestelmä korjaamista? Onko pääministerillä yksinkertaisesti liian vähän aikaa tehtäviinsä?

Vanhanen vastaa myös kysymykseen siitä, onko hänen mielestään millään hallituspuolueella varaa hajoittaa hallitusta nykyisessä tilanteessa.

Studiossa ovat HS:n toimittajat Juha-Pekka Raeste ja Paavo Teittinen. Yleisökysymyksiä voi lähettää osoitteella etunimi.sukunimi@hs.fi sekä Twitterissä @PaavoTeittinen.

Lauantaina Helsingin Sanomissa ilmestyy Vanhasen pitkä haastattelu.

Juhani Niiranen / HS
Matti Vanhanen pyrkii keskustan presidenttiehdokkaaksi.
Matti Vanhanen pyrkii keskustan presidenttiehdokkaaksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat