Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putinin ja Niinistön sopimat rajarajoitukset tulevat voimaan viikonloppuna

Vain suomalaiset, venäläiset ja valkovenäläiset perheineen pääsevät jatkossa Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien läpi. Rajoitus on määräaikainen.

Kotimaa
 
Putin ja Niinistö tapasivat ja päättivät rajoituksista rajalla
Putin ja Niinistö tapasivat ja päättivät rajoituksista rajalla
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Suomen presidentti Sauli Niinistö tapasivat tiistaina. Tapaamisessa päätettiin sulkea raja-asemia kolmansien maiden kansalaisilta. HS:n Jussi Niemeläinen kokoaa yhteen tapaamisen annin. Toimittaja: Jussi Niemeläinen, kuvaus: Oksana Yushko, leikkaus: Janne Järvinen

Suomen ja Venäjän presidenttien sopimat rajarajoitukset tulevat voimaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 00.00, tiedottaa sisäministeriö.

Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemat suljetaan muilta kuin Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisilta ja heidän kanssaan matkustavilta perheenjäseniltä. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat valtioliitossa, minkä vuoksi valkovenäläisiä ei lasketa kolmansien maiden kansalaisiksi.

Määräaikainen rajoitus kestää enintään 180 vuorokautta eli noin puoli vuotta.

Sauli Niinistö ja Vladimir Putin kertoivat rajoituksista ensimmäisen kerran maaliskuussa Niinistön Moskovan-vierailun yhteydessä.

Suomi huolestui talvella Venäjän muuttuneesta käytännöstä turvapaikanhakijoiden suhteen. Venäjä ei ollut vuosiin päästänyt ihmisiä rajalle asti ilman Suomen viisumia.

Rio Gandara / HS
Turvapaikanhakijoita saapui Salla-raja-asemalle tammikuussa.
Turvapaikanhakijoita saapui Salla-raja-asemalle tammikuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat