Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalervo Kummolalle liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi

Kunniamerkki on merkittävin liikuntakulttuurin alalla.

Kotimaa
 
Petteri Kivimäki
Kalervo Kummola
Kalervo Kummola Kuva: Petteri Kivimäki

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tamperelaiselle urheiluvaikuttajalle Kalervo Kummolalle Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin.

Suuri ansioristi annetaan tunnustukseksi erityisen ansiokkaasta liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä. Se on liikuntakulttuurin alalla jaettavista kunniamerkeistä merkittävin. Suuri ansioristi voi olla yhtä aikaa enintään kahdellatoista haltijalla.

Kummola on vaikuttanut suomalaisessa urheilussa nuoresta lähtien. Hänet tunnetaan erityisesti jääkiekon parissa tekemästään työstä sekä lukuisista urheilun luottamustehtävistään. Hän on muun muassa työskennellyt SM-liigan ensimmäisenä toimitusjohtajana sekä toiminut Suomen jääkiekkoliiton hallituksessa ja liiton puheenjohtajana. Hän on edelleen Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja.

Tampereella Kummola tunnetaan myös kunnallispolitiikasta, sillä hän on toiminut aiemmin kaupunginvaltuutettuna. Hän on myös työskennellyt Tampere-talon toimitusjohtajana ja yksi Tampereella sijaitsevan Suomen jääkiekkomuseon perustajajäsenistä.

Ansioristin luovutusajankohtaa ei vielä ole tiedotettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat