Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli paljasti yli 14 miljoonan euron arvoisen huumelastin Vaasassa – kahdelle miehelle kymmenen vuoden vankeustuomiot

Käräjäoikeuden mukaan suuresta huume-erästä herää kysymys, onko rangaistusasteikko enää ajan tasalla.

Kotimaa
 

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Vaasan poikkeuksellisen mittavasta huumausainejutusta kahdelle miehelle kymmenen vuoden vankeustuomiot. Se on enimmäisrangaistus, joka törkeästä huumausainerikoksesta voidaan määrätä.

Tuomion mukaan 37-vuotias Danko Vukovic ja 31-vuotias Darko Durdevac toivat viime marraskuussa Hollannista Ruotsin kautta Vaasaan 104 kiloa amfetamiinia ja kolme kiloa kokaiinia.

Tuomion mukaan amfetamiinin arvo olisi ollut katukaupassa 13,6 miljoonaa euroa ja kokaiinin arvo 700 000 euroa. Amfetamiinista olisi saanut vähintään noin 500 000 käyttöannosta ja kokaiinista yli 30 000 käyttöannosta.

Vukovic ja Durdevac olivat kätkeneet yhdessä kahden tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa huumeet Hollannissa ajoneuvoyhdistelmän perävaunun lattialevyjen alle. Vukovic ja Durdevac kuljettivat ajoneuvoyhdistelmän Hollannista Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta autolautalla Vaasaan ennalta tehdyn ja harjoitellun suunnitelman mukaisesti.

Huumausaineet paljastuivat Vaasan satamassa tullin rutiinitarkastuksessa.

Käräjäoikeus pohtii tuomiossa sitä, onko törkeän huumausainerikoksen rangaistusasteikko enää ajan tasalla.

Tuomioistuinten soveltamien huumausaineen rangaistussuositusten taulukko päättyy amfetamiinin osalta seitsemään kiloon, josta suosituksen mukaan tulisi määrätä viisi vuotta vankeutta.

”Tässä tapauksessa määrä on amfetamiinin osalta niin huomattava, että rangaistusasteikon maksimi kymmenen vuotta teoreettisesti ylittyy yli kymmenkertaisesti. Sopii kysyä, onko rangaistusasteikko enää lainkaan ajan tasalla”, käräjäoikeus toteaa tuomiossa.

Käräjäoikeuden mukaan kymmenen vuoden enimmäisrangaistus olisi tullut täyteen jo yksinomaan Vukovicin ja Durkevacin tuomasta kolmen kilon kokaiinierästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat