Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Espoon käräjäoikeus tuomitsi Uber-kuskin sakkoihin luvattomasta taksiliikenteen harjoittamisesta

Tuomio on samansuuntainen Helsingin käräjäoikeuden päivää aiemmin antaman päätöksen kanssa.

Kotimaa
 
Aleksi Tuomola
Oikeuden mukaan mies oli harjoittanut ammattimaista henkilöliikennettä ilman taksilupaa.
Oikeuden mukaan mies oli harjoittanut ammattimaista henkilöliikennettä ilman taksilupaa. Kuva: Aleksi Tuomola

Tuomioistuimien linja Uber-kuskien suhteen alkaa hahmottua. Espoon käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Uber-kuskille sakot luvattomasta taksiliikenteen harjoittamisesta, aivan kuten Helsingin käräjäoikeus päivää aiemmin.

Espoon käräjäoikeuden tutkimassa tapauksessa 34-vuotias mies oli ehtinyt ajaa Uber-keikkoja viime kesänä noin kuukauden ajan. Hänet tuomittiin maksamaan 20 päiväsakkoa eli yhteensä 400 euroa. Lisäksi hän menettää valtiolle saamansa hyödyn eli 3 000 euroa.

Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen ja sanoi, että toiminta oli verrattavissa kimppakyyteihin. Oikeus kuitenkin totesi, että kuka tahansa on voinut tilata Uberin kautta miehen kuljettaman kyydin. Miehen perimällä, taksia halvemmalla hinnalla ei myöskään ole merkitystä, kun toimintaa arvioidaan, oikeus linjasi.

Oikeuden mukaan mies oli harjoittanut ammattimaista henkilöliikennettä ilman taksilupaa. Hän ei ole voinut erehtyä lain sisällöstä ottaen huomioon muun muassa sen, että asiasta on julkisuudessa keskusteltu runsaasti.

Mies menetti valtiolle kaiken saamansa hyödyn. Mies esitti, että kyytimaksuista vähennettäisiin esimerkiksi polttoainekulut sekä huolto- ja ajoneuvoverokulut, mutta oikeus ei suostunut tähän. Bensamaksut liittyivät rikoksen tekemiseen, ja lisäksi mies on voinut käyttää autoaan myös yksityisiin ajoihinsa.

Helsingin käräjäoikeus antoi torstaina tuomion jutussa, jossa mies oli ehtinyt ajaa Uber-keikkaa kolme ja puoli kuukautta. Hän sai 25 päiväsakkoa ja menetti valtiolle rikoshyötynä 12 250 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat