Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikossa sydäninfarktin saanut suomalaisnainen kuoli

Naisen tytär kertoi Facebookissa: ”Äidin voimat eivät riittäneet.”

Kotimaa
 
HS

Meksikossa sydäninfarktin saanut suomalaisnainen on kuollut, kertoo hänen omaisensa. ”Äidin voimat eivät enää riittäneet ja hän menehtyi aikaisin aamulla Meksikossa”, naisen tytär Tiina-Maria Aalto ilmoitti Facebookissa.

Omaiset toivovat nyt tilaa käsitellä tilannetta ja surra menetystä, hän kertoi.

Suomalainen nainen sai runsaat kaksi viikkoa sitten lomamatkalla Meksikossa sydäninfarktin. Matkavakuutuksen myöntänyt Allianz kieltäytyi ensin korvaamasta naisen hoitoa tai kotimatkaa. Vakuutuksen myi matkatoimisto Finnmatkat, joka on sittemmin muun muassa muuttanut markkinointimateriaaliaan.

Tiina-Maria Aalto käynnisti maaliskuun lopussa Facebook-kampanjan, jolla hän keräsi lainarahaa äidin kotiuttamista varten. Ambulanssilento Suomeen olisi maksanut yli 100 000 euroa.

Vakuutusyhtiö Allianz pyörsi myöhemmin kielteisen korvauspäätöksensä ja lupasi lennättää naisen ambulanssilennolla kotiin vakuutusyhtiön kustannuksella.

Allianz lupasi myös korvata naisen Meksikossa saaman hoidon ja kaikki muut perheelle koituneet kustannukset. Syynä päätöksen pyörtämiselle oli matkatoimisto Finnmatkojen myymän matkavakuutuksen ehtojen epäselvyys.

Tiina-Maria Aallon mukaan vakuutusyhtiö vetosi ensin siihen, että 59-vuotias äiti sairastaa keuhkoahtaumatautia ja katsoo sen olevan sydänkohtauksen taustalla. Perheelle esitettiin yksityissairaalasta 80  000 dollarin eli noin 70  000 euron lasku.

Äiti siirrettiin kielteisen vakuutuspäätöksen jälkeen hoitoon Cancunin kunnalliseen sairaalaan. Hänelle ei ole tehty pallolaajennusta, joka on yleensä sydäninfarktin ensisijainen hoito.

Naisen vointi ei parantunut toiveiden mukaisesti, vaikka hänelle tehtiin trakeostomia eli reikä henkitorveen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat