Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoi papeille malttia samaa sukupuolta olevien vihkimiseen – ”Tukekaa muilla tavoin”

Kotimaa
 
Juha Metso
Arkkipiispa Kari Mäkinen.
Arkkipiispa Kari Mäkinen. Kuva: Juha Metso

Ylen Ykkösaamussa lauantaina vieraana ollut Suomen evankelilais-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen kehotti pappeja malttamaan samaa sukupuolta olevien vihkimisessä avioliittoon.

Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että Helsingin seudulla papit saattavat vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja todennäköisesti jo vuoden kuluttua.

”Tämä on tilanne, jossa yhteiskunta haastaa kirkkoa”, sanoi Mäkinen. ”Ei ole viisasta toimia nyt kirkon kantaa vastaan”, hän sanoi ja kehotti pappeja tukemaan kaikilla muilla tavoilla ihmisiä, jotka solmivat avioliiton.

”Toivon, ettei lähdettäisi omavaltaisesti muuttamaan kirkon tapoja toimia”, hän sanoi.

Arkkipiispa kommentoi ohjelmassa myös Helsingin hiippakuntadekaani ja tuomiokapitulin jäsenen Reijo Liimataisen HS:lle esittämää väitettä, jonka mukana kirkossa vaietaan lain tulkinnasta.

”En allekirjoita sitä, ettei kirkon piirissä haluttaisi puhua asiasta. Tämäkin on osa keskustelua, jota asiasta tälläkin hetkellä käydään,” Mäkinen sanoi.

On arveltu, että samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä tulee kirkolle naispappeuden kaltainen kiista, josta väännetään vuosien ajan. Myös Mäkinen arveli, että aiheen käsittely ”kulkee pitkässä kaaressa.”

”Kirkossa on asiasta erilaisia kantoja eikä lopputulokseen päätyminen tule olemaan yksinkertaista”, hän sanoi.

Hänen mielestään lopputuloksen tulee olla sellainen, jossa osapuolet kokevat tulevansa täysin tuetuiksi ja hyväksytyiksi.

Sukupuolineutraali avioliittolaki tulee voimaan 1. maaliskuuta vuonna 2017. Presidentti vahvisti loput tarvittavat lainmuutokset perjantaina.

Papit voivat siis vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja jo ensi vuonna. Kun laki astuu voimaan, papin vihkimä pari on laillisesti avioliitossa puolisoiden sukupuolista ja kirkon näkemyksistä riippumatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat