Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opettajankoulutus loppuu Savonlinnassa

Itä-Suomen yliopisto aikoo keskittää opettajankoulutuksen Joensuuhun. Se tarkoittaa opettajankoulutuksen ja yliopistotoiminnan loppumista Savonlinnassa.

Kotimaa
 

Itä-Suomen yliopisto aikoo keskittää opettajankoulutuksen Joensuuhun syksystä 2018 alkaen. Päätös tarkoittaa opettajankoulutuksen ja käytännössä koko yliopistotoiminnan loppumista Savonlinnassa.

Myös aikuiskoulutuskeskus Aducaten toiminta Savonlinnassa lopetetaan. Matkailualan koulutus, hallinto ja kirjasto siirretään Joensuuhun.

Yliopiston tiedotteen mukaan koulutus siirtyy Savonlinnasta nykyisessä laajuudessaan. Koulutuksen keskittämisen odotetaan tuovan säästöjä, mutta myös parantavan koulutuksen vetovoimaa, kun se tulee osaksi suurempaa tiedeyhteisöä.

Yliopiston hallintojohtajan Tuomo Meriläisen mukaan Savonlinnassa on noin sata työntekijää ja 900 opiskelijaa. Opiskelijat jatkavat opintojaan siirron jälkeen Joensuussa.

Pääosalle Savonlinnan toimipisteen työntekijöistä tarjotaan kutakuinkin nykyistä vastaavaa työtä Joensuusta.

Päätös on osa Itä-Suomen yliopiston säästösuunnitelmaa, jolla tavoitellaan yli neljän miljoonan euron säästöjä vuotuisiin kuluihin.

Säästöjä tavoitellaan myös koko yliopiston hallinnon yhdistämisellä. Päätösten seurauksena Itä-Suomen yliopiston henkilökunta vähenee 120:lla vuoden 2020 loppuun mennessä.

Näistä noin 55 irtisanotaan. Loppujen odotetaan jäävän eläkkeelle määrävuoteen mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat