Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus esittelee työllisyyspakettinsa kello 12, tavoitteena jopa ”Suomen Google”

Työttömyysturvan ehtoja tiukennetaan, ja pohdinnassa on esimerkiksi ”start- up”- viisumi maahanmuuttajille.

Kotimaa
 

Hallituksen on määrä päättää tiistaiaamuna uusista toimista työllisyyden ja yrittäjyyden vauhdittamiseksi. Kasvuyrityksiin aiotaan haalia jopa satoja miljoona euroja uutta rahaa.

HS:n tietojen mukaan raha löytyisi verolakeja sorvaamalla: säätiöiden pääomasijoitusrahastoihin tekemille sijoituksille kaavaillaan verovapautta.

Kyse on isosta raharuiskeesta. Säätiöiden sijoitusvarallisuuden arvo on noin 20 miljardia euroa.

Työttömyysturvan uudistuksesta haetaan myös lisäpotkua.

Hallitus ilmoitti jo kehysriihen jälkeen, että työttömyysturvaa on määrä muuttaa passiivisesta edusta työhön aktivoivaksi.

Se tarkoittaa, että jatkossa peruspäivärahaa ja valtion maksamaa osuutta ansiosidonnaisesta päivärahasta voitaisiin käyttää palkkatukena ja starttirahana.

Hallitus aikoo myös kiristää työttömyysturvan saannin ehtoja ja tiukentaa velvoitetta ottaa työtä vastaan muultakin kuin omalta alalta.

Tiukennustoimet on kirjoitettu silkkihansikkain, jotta kilpailukykysopimus ei herkällä hetkellä vaarantuisi.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk), oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok) julkistavat uudet keinot yhdessä tiistaina.

Keinolistalla on jopa ulkomaalaislainsäädännön avaaminen maahanmuuttajien yrittäjyyttä lisäämään.

Rikkaille, suomalaisyrityksiin sijoittaville maahanmuuttajille kaavaillaan ohituskaistaa oleskelulupaan. Ohituskaistaa selvitetään myös ulkomaalaisille start-up yrittäjille.

Väljennystä suunnitellaan niin ikään start up- yrityksille, jotka palkkaavat erityisosaajia ulkomailta. Ideana on luoda ”start up”-viisumi.

Yritysten kasvun rahoitukseen on luvassa lisää julkista rahaa. Finnverasta hallitus haluaa myös pienten yrityskauppojen rahoittajaa.

Yksinyrittäjälle on luvassa tukipaketti madaltamaan ensimmäisen työntekijän palkkauskynnystä. Innovaatio- ja palveluseteleillä pk-yrityksiä kannustetaan osaamispalveluiden ostoon.

Yritysten kasvua maailmalle yritetään avittaa niputtamalla kaikki julkiset kansainvälistymispalvelut yhteen Suomessa ja ulkomailla. Hallitus tavoittelee jopa digitaalista alustabisnestä, jossa tavoitteena on synnyttää ”Suomen Google.”

Helsingin vuokra-asuntotuotantoon on luvassa 40 miljoonaa euroa lisärahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat