Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pardiakin myös ulos suurjärjestöhankkeesta

Valtion työntekijöitä edustava Pardia kuuluu STTK:hon, jonka liitot ovat alkaneet epäröidä hanketta.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Pardian puheenjohtaja Niko Simola.
Pardian puheenjohtaja Niko Simola. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pardia jää ulos keskusjärjestöhankkeesta, jonka päämäärä on ollut uuden noin 1,7 miljoonan jäsenen edunvalvontajärjestön perustaminen.

Tarkoitus on ollut rakentaa etenkin SAK:hon ja STTK:hon kuuluville liitoille uusi järjestö.

Pardia kuuluu STTK:hon, jonka liitot ovat alkaneet epäröidä hanketta. Viime perjantaina STTK:n suurin liitto Tehy irtautui hankkeesta.

Tehyssä on 160 000 jäsentä ja Pardiassa 55 000 jäsentä. Pardia on suurin valtion henkilöstöä edustava ammattijärjestö

Maanantaina keskusjärjestöhankkeen ohjausryhmä otti aikalisän ja päätti, että liitot kokoontuvat 1. kesäkuuta arvioimaan tilannetta. Alun perin liittojen piti kesäkuun alussa allekirjoittaa aiesopimus uudesta keskusjärjestöstä.

Järjestön oli tarkoitus aloittaa 2017 alussa. SAK:n kesäkuun kokouksen piti olla järjestön viimeinen.

Pardian hallitus päätti asiasta tiistaina. Pardia ei edes jatka mahdollista jatkoselvitystyötä uuden keskusjärjestön perustamiseksi.

Palkansaajajärjestö Pardia kertoo lähteneensä alun perin Uusi keskusjärjestö -selvitykseen muutamalla reunaehdolla.

Pardian mielestä uuden keskusjärjestön tuli olla poliittisesti sitoutumaton uusi järjestö. Lisäksi sen tuli olla riittävän laaja kokoonpanoltaan ja jatkossa keskusjärjestöjä pitäisi olla vähemmän kuin nykyisin.

Pardian puheenjohtaja Niko Simola sanoo, ettei ole yhtä syytä, miksi Pardia ei lähde mukaan järjestöön. Hän sanoo, osalla jäsenistä oli pelkoja SAK:n liittojen poliittisuudesta. ”Se ei kuitenkaan ollut ainoa syy”, hän sanoo.

”Valitettavasti niin pitkälle menevää uudistumista ei kyetty tässä vaiheessa saavuttamaan, että olisimme olleet valmiit lähtemään mukaan. Syyllisiä tähän ei tarvitse kuitenkaan etsiä kuin korkeintaan peilistä”, Simola sanoo.

Simola sanoo, että yksi syy ulosjääntiin oli myös pelko liiton identiteetin heikkenemisestä. Pardia ilmoittaa olevansa tyytyväinen STTK:n toimintaan.

”STTK on osannut muuttaa toimintatapojaan ratkaisukeskeiseksi. Ei ole nyt tiedossa, millaiseksi keskusjärjestöjen rooli on muuttumassa, mutta tuntuu, että STTK on joustava muuttumaan uuteen maailmaan”, Simola sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat