Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Porin prikaatin komentaja kielsi varusmiesten haastattelun

Varusmiesten käyttö yllätyshyökkäyksen torjunnassa on aihe, jota ei eversti Arto-Pekka Nurmisen mukaan kommentoi kukaan muu kuin Pääesikunta.

Kotimaa
 
Joonas Salo
Eversti Arto-Pekka Nurminen
Eversti Arto-Pekka Nurminen Kuva: Joonas Salo

Porin prikaatin komentaja, eversti Arto-Pekka Nurminen on estänyt Yleä kysymästä prikaatin varusmiesten mielipidettä siitä, mitä he ajattelevat varusmiesten käyttämisestä yllätyshyökkäyksen torjuntaan.

”En halua tukkia varusmiesten suita, mutta tätä asiaa ei kommentoi kukaan muu kuin Pääesikunta”, sanoi Nurminen Ylelle.

HS uutisoi viime viikolla, että Maavoimien esikunnassa valmistellaan suunnitelmia varusmiesten käytöstä ensi-iskun torjunnassa. Puolustusvoimien valmiuspäällikkö, prikaatikenraali Markku Myllykangas ei myöntänyt eikä kieltänyt suunnitelmia HS:lle.

”Valmiuteen liittyviä asioita emme voi kommentoida”, Myllykangas sanoi.

Varusmiesten haastattelun estäminen on erittäin poikkeuksellinen toimenpide Suomessa. Varusmiesten käyttö on herkkä aihe siksi, että heidän sotilaskoulutuksensa on yhä kesken. Valmiuspäivystys onkin kuulunut kantahenkilökunnalle.

Muun muassa Varusmiesliiton puheenjohtaja Rami Laitila on hämmästellyt Varusmies-lehdessä Pääesikunnan suunnitelmia: ”Sitä vartenhan varusmiehet siellä palveluksessa ovat. Tarvittaessa valmiita puolustamaan maata, mutta on aika ennenkuulumaton ajatus, että heitä käytettäisiin maanpuolustuksessa ensimmäisenä. Koulutus on vielä kesken, ja aika pieni osa on siinä vaiheessa, että pystyisi toimimaan täysin sodan ajan tehtävissä jo palveluksensa aikana.”

Varusmiehiä ei saa käyttää vaarallisiin tehtäviin silloin, kun kyse on Puolustusvoimien antamasta virka-avusta. Tämä on aiheuttanut epäselvyyttä varusmiesten muun käytön suhteen.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) pyysikin oikeuskanslerilta varmuuden vuoksi lausunnon varusmiesten käytöstä sotatoimissa. Oikeuskansleri ei nähnyt asialle lainsäädännöllistä estettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat