Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miehen epäillään pitäneen nuorta tyttöä vallassaan vuosien ajan – ”Suomessa ei ole ollut aiemmin vastaavia tapauksia”

Suomalaisen yliopistonlehtorin epäillään saalistaneen uhrejaan Skypessä ja pitäneen varhaisteini-ikäistä tyttöä vallassaan vuosien ajan.

Kotimaa
 
Maija Koivisto

Törkeästä ihmiskaupasta epäillyn suomalaisen yliopistonlehtorin tapaus on edennyt syyteharkintaan. Miehen epäillään muun muassa pitäneen varhaisteini-ikäistä tyttöä kontrollissaan vuosien ajan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Miestä epäillään törkeästä ihmiskaupasta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, useista pahoinpitelyistä sekä lapsipornokuvien hallussapidosta.

Iltalehden tietojen mukaan miehen epäillään saaneen epäillyn uhrinsa niin riippuvaiseksi itsestään, ettei uhri ole uskaltanut vastustaa miehen tahtoa.

Miehen ja uhrin yhteydenpito on Iltalehden tietojen mukaan johtanut eroottisten kuvien lähettelyyn, tapaamisiin ja jopa seksisuhteeseen. Yhteydenpito alkoi internetissä Skype-palvelun avulla. Suhde oli saanut alkunsa vuonna 2011.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Jukka Larkion mukaan tapaus on harvinaislaatuinen Suomessa.

”Itselläni ei ainakaan ole tiedossa, että Suomessa olisi ollut aiemmin vastaavia tapauksia”, Larkio toteaa.

Ihmiskaupan katsotaan toteutuneen, jos toisen riippuvaista asemaa tai turvatonta tilaa hyväksikäytetään tämän ottamiseksi toisen valtaan tai siihen rinnastettavan seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

Törkeän ihmiskaupan katsotaan toteutuneen esimerkiksi, jos rikos kohdistuu kahdeksaatoista vuotta nuorempaan lapseen tai henkilöön, jonka kyky puolustaa itseään on olennaisesti heikentynyt.

”Tässä tapauksessa uhrin nuori ikä on vaikuttanut siihen, että tekijä on saanut uhrin kontrolliinsa”, Larkio toteaa.

”Kyse on ollut pääasiassa henkisestä alistamisesta, mutta miestä epäillään myös muun muassa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelyistä.”

Tutkinnan aikana poliisi on tutkinut myös miehen ja useiden muiden henkilöiden välistä viestittelyä, mutta muiden uhrien henkilöllisyys ei ole paljastunut.

”Emme ole saaneet muiden viestittelyn osapuolien henkilöllisyyttä selville tutkinnan aikana, eikä kukaan ole myöskään ilmoittautunut poliisille”, Larkio kertoo.

Esitutkinta muistakin tapauksista on kuitenkin suoritettu.

Poliisi vangitsi 54-vuotiaan miehen tammikuussa.

Ennakkotapauksia on vähän, joten mahdollisen rangaistuksen kestoa on vaikea arvioida. Rikoslain mukaan törkeästä ihmiskaupasta tuomitaan vankeutta vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta.

Syytteen nostamisen määräaika on 21. huhtikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat