Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tienvarsimainosten asettelu helpottuu – vaalimainoksiin ei tarvita enää lupaa

”Yritysten toiminta ja kansalaisten arki helpottuvat.”

Kotimaa
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Vaalimainosten asettamiseen teitten varsille ei vastedes tarvita lupaa. Kuva on kevään 2011 eduskuntavaalien edeltä Helsingin Siltamäestä.
Vaalimainosten asettamiseen teitten varsille ei vastedes tarvita lupaa. Kuva on kevään 2011 eduskuntavaalien edeltä Helsingin Siltamäestä. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Eduskunta otti kiitoksin vastaan hallituksen esityksen tienvarsimainosten ja ilmoitusten lupasäännösten purkamiseksi. Mainosten laittamiselle riittää jatkossa ilmoitus.

Yleinen kielto tienvarsimainosten ja -ilmoitusten asettamiselle puretaan. Se on rajoittanut yrittäjien mahdollisuutta mainostaa tuotteitaan tai palveluitaan. On vallinnut epäselvyyttä vaadittavista luvista ja ilmoituksista.

Kyse on maantielain ja ratalain uudistuksesta.

”Ilolla tervehdin. Uudet säännöt keventävät hallintoa, sujuvoittavat elämää ja vähentävät byrokratiaa”, Antero Laukkanen (kd) oppositiosta kehui.

”Se helpottaa yritysten toimintaa ja kansalaisten arkea. Häätilaisuutta kun järjestetään, ei tarvitse ilmoittaa lainkaan. Tämäkin riesa poistuu”, sanoi Olavi Ala-Nissilä (kesk).

”Vaalit kun tulee niin kollegat voivat laittaa kuviaan tienvarsiin. Minun kuvaani sinne ei enää kannata laittaa”, hän jatkoi.

Tämä perustuu siihen, että tilapäiseen tapahtumailmoitteluun tai vaaleja tai kansanäänestystä koskevaan ilmoitteluun ei vaadittaisi enää erillistä ilmoitusta.

Äänessä olivat lähinnä keskustalaiset. Eeva-Maria Maijala toi kiitokset Sodankylän yrittäjiltä, joiden mainokset on toistuvasti poistettu teidenvarsilta. Hän sanoi, että lainmuutoksen jälkeen mainosten sijoittaminen on taas järkevää.

”Ne on ohikulkijoille mukava piriste”, Maijala sanoi.

Maantielain ja ratalain muutoksella mahdollistettaisiin nykyistä laajemmin myös talousarviorahoituksen ulkopuolisen rahoituksen käyttö tie- ja ratahankkeisiin. Sähkö- ja telekaapeleiden sijoittamisessa tiealueelle siirryttäisiin ilmoitusmenettelyyn.

Näitäkin uudistuksia eduskunta kehui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat