Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maakuntavaalien ajankohdaksi varmistui tammikuu 2018

Puoluesihteerit esittävät ylimääräistä puoluetukea vaaleja varten.

Kotimaa
 

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit päätyivät ehdottamaan hallitukselle, että ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä tammikuussa 2018.

Puoluesihteerit miettivät pitkään myös vaihtoehtoa, että vaalit olisi järjestetty huhtikuussa 2018. Puoluesihteereiden esitys ei ollutkaan yksimielinen. Kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto olivat huhtikuun kannalla.

Kristillisdemokraattien puoluesihteerin Asmo Maanselän mukaan presidentinvaalien ja maakuntavaalien yhdistämisessä ei ole mitään järkeä. ”Ne ovat erilaiset vaalit, on erilaiset asiat, erilaiset ehdokkaat, erilaiset kampanjat. Synergiaetuja ei tule.”

Puoluesihteerit esittävät myös, että valtion vuosien 2017 ja 2018 talousarvioihin otettaisiin erillinen, yhteensä 4,5 miljoonan euron määräraha puolueille ensimmäisten maakuntavaalien järjestämistä varten. Ylimääräisen puoluetuen perusteena olisi kansalaisten aktivointi osallistumaan uusiin vaaleihin.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo jätti ehdotukseen eriävän mielipiteensä. Hänen mukaansa ei ole mitään järkeä antaa vaaleja varten 4,5 miljoonaa euroa, kun juuri on leikattu puoluetuesta 2,4 miljoonaa.

”Kyllä ne vaalit voidaan pienemmilläkin budjeteilla hoitaa.”

Jos maakuntien valtuustot valittaisiin erillisillä vaaleilla huhtikuussa 2018, niiden järjestäminen tulisi maksamaan noin 15 miljoonaa euroa. Presidentinvaalien yhteydessä lisäkustannukset ovat arviolta viisi miljoonaa.

Maakuntavaaleilla vaalitaan tulevia maakuntia johtavat maakuntavaltuustot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat