Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnettomuus­tutkinta: Alahärmän monsteriauto­turman syynä huonot turvajärjestelyt

Onnettomuudessa monsteriauton etupyörä irtosi ja vieri katsomoon.

Kotimaa
 
Näin monsteriauto-onnettomuus tapahtui – irronnut rengas syöksyy yleisöön
Näin monsteriauto-onnettomuus tapahtui – irronnut rengas syöksyy yleisöön

Alahärmässä elokuussa 2015 tapahtunut monsteriauto-onnettomuus aiheutui näytöksen huonosta turvallisuussuunnittelusta. Onnettomuustutkintakeskus tiedotti tutkinnan valmistumisesta perjantaina.

Onnettomuudessa monsteriauton rengas irtosi autosta hypyn aikana ja lensi yleisön sekaan. Renkaan halkaisija on 167 senttimetriä. Sen irtoaminen johtui pyöränavan katkeamisesta.

Seitsemästä loukkaantuneesta neljä loukkaantui vakavasti. Onnettomuustutkintakeskus totesi näytöksen turva-alueen ja suoja-aidat riittämättömiksi.

Yleisötapahtumien turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu tapahtuman järjestäjille. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan tapahtuman järjestäjät eivät olleet huomioineet monsteriautoesityksen erityispiirteistä johtuvia riskejä. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan myös viranomaisvalvonnassa oli huomautettavaa. Viranomaisten pitäisi pystyä varmistamaan, että yleisötilaisuuksien järjestäjät saisivat tietoa turvallisuusvaatimuksista kattavasti yhdestä paikasta.

Myös Pohjanmaan poliisi on tutkinut Alahärmän onnettomuutta. Poliisin tutkinnan mukaan tapauksessa ei ollut syytä epäillä rikosta.

Jaakko Elenius / Lehtikuva
Onnettomuusauto Powerparkissa Kauhavalla 8. elokuuta 2015.
Onnettomuusauto Powerparkissa Kauhavalla 8. elokuuta 2015.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat