Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hanken listattiin viidenneksi parhaaksi yliopistoksi kansainvälisessä vertailussa

Kärkisijat menivät yhdysvaltalaisille yliopistoille.

Kotimaa
 
Heikura Hannes
Hankenin päärakennus.
Hankenin päärakennus. Kuva: Heikura Hannes

Ruotsinkielinen kauppakorkeakoulu Hanken on listattu kansainvälisessä vertailussa viidenneksi parhaaksi yliopistoksi. Kriteerinä käytettiin tutkimuksen tasoa, jota kuvasivat muun muassa sitaattien määrä vertaisarvioiduissa tieteellisissä artikkeleissa ja kansainväliset yhteisjulkaisut. Yliopistojen vertailussa otettiin huomioon korkeakoulujen koko, eli tulokset on suhteutettu tutkijoiden määrään.

Vertailun takana on Euroopan komission tukema U-Multirank-yhtymä, jossa toimii joukko eurooppalaisia korkeakoulutuksen organisaatioita, kuten Leidenin yliopisto Hollannista.

Vertailussa oli mukana 1 300 yliopistoa yli 90 maasta.

Tutkimuksen tasoa mittaavassa vertailussa neljä parasta yliopistoa olivat yhdysvaltalaisia: ensimäisenä Rockefellerin yliopisto New Yorkista, toisena MIT Bostonin seudulta Cambridgesta, kolmantena Harvard samoin Bostonin seudulta Cambridgesta ja neljäntenä Stanfordin yliopisto Kaliforniassa.

Hanken oli paras eurooppalainen yliopisto, toiseksi paras eurooppalainen oli sveitsiläinen École polytechnique fédérale de Lausanne, joka oli kymmenes. Hanken toimii Suomessa Helsingissä ja Vaasassa.

U-Multirankilta on tulossa myös muiden kriteereiden perusteella tehtyjä yliopistolistauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat