Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulvakeskus: Jääpatoriski Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa jatkuu

Tulvakeskus ennustaa virtaamien kasvavan pienissä rannikkojoissa Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa lämpenevien säiden seurauksena.

Kotimaa
 
Maija Koivisto

Sään lämpenemisen seurauksena virtaamien ennustetaan kasvavan viikonloppuna Kiiminkijoen pohjoispuolisissa pienissä rannikkojoissa Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa, kertoo Syken ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen Tulvakeskus.

Jäät voivat lähteä liikkeelle viikonlopun tai ensi viikon alun aikana. Veden korkeus saattaa nousta jääpatojen seurauksena nopeasti tulvalukemiin.

Riski jääpadoille on suuri muun muassa Kuiva-, Kivi- sekä Simojoella. Kiiminkijoella jo patoutuneet jäät voivat tiivistyä ja nostaa uudelleen veden korkeutta.

Tulvariski Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on pieni, sillä virtaamat siellä ovat laskussa ja tulvahuiput on jo ohitettu.

Ounas- ja Kemijokien kevättulvien ennustetaan olevan keskimääräistä suurempia tänä vuonna. Ainakin Kittilässä on olemassa tulvavahinkojen mahdollisuus.

Tulvahuippu Ounas-, Kemi- ja Ivalojoella ajoittunee toukokuun puoliväliin, Tornion- ja Tenojoella toukokuun loppupuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat